Serge Gumienny velt oordeel over doelpunt Club Brugge tegen Standard

Serge Gumienny velt oordeel over doelpunt Club Brugge tegen Standard
Maandag 14 mei 2018 - 15:43   I  

Dé fase uit Standard-Club Brugge blijft het doelpunt van Jelle Vossen. De goal van de titel, maar ook een doelpunt met een reukje aan. Toch blijven de meningen verdeeld en lijken ook scheidsrechters onderling het niet eens. Zo vond Stéphane Breda, ex-scheidsrechter, het duidelijk geen hands.

Serge Gumienny, ook een ex-scheidsrechter, vond het dan weer wel hands. Volgens hem haalt Vormer voordeel uit het feit dat hij de bal raakt en had Van Driessche het doelpunt dus moeten afkeuren. Een doelpunt moet volgens hem zo clean mogelijk zijn.

“Voor mij nam Bram Van Driessche de verkeerde beslissing en had dit doelpunt afgekeurd moeten worden. Ten eerste omdat Vormer wel degelijk voordeel haalt uit het raken van de bal met de hand. Als hij hem niet met de hand beroert, dan gaatde bal aan hem voorbij. Maar veel meer nog omdat een doelpunt steeds zo clean mogelijk moet zijn. Zeker in deze cruciale matchen", aldus Gumienny in Het Belang van Limburg.

Te weinig ervaring?

Gumienny vindt dat Van Driessche hier leergeld betaalt en denkt dat hij misschien nog net iets te onervaren was. Al vindt Gumienny wel dat Van Driessche een uitstekend seizoen gefloten heeft. “Ik denk dat Bram Van Driessche hier leergeld betaalt. Dat is jammer, hij heeft onder moeilijke omstandigheden een goede match gefloten. Hij heeft zelfs een sterk seizoen gefloten. En dat hij de ervaring mist, is niet zijn verantwoordelijkheid. Die rust op de schouders van Johan Verbist, die de aanduidingen doet. Maar onder de gegeven omstandigheden zal de bondstop hem dit niet kwalijk nemen.”

Poll: Ben je het eens met de analyse van Gumienny?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Gumienny

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024