Stressend AA Gent gaat op karakter door: “Nu niet rekenen maar knokken”

Stressend AA Gent gaat op karakter door: “Nu niet rekenen maar knokken”
Vrijdag 11 mei 2018 - 13:40   I  

AA Gent speelde gisteren in de Luminus Arena 1-1 gelijk tegen Racing Genk. Het puntje was genoeg om terug de vierde plek over te nemen. Het ligt echter allemaal dicht bij elkaar voor de Europese plaatsen en zondag staat de volgende topper alweer op het programma, Anderlecht.

“De partijen volgen elkaar heel snel op, tegen Genk pakten we een punt waardoor we op de vierde plaats staan”, vertelt verdediger Dylan Bronn aan Het Nieuwsblad. “We kunnen nu toch met vertrouwen toeleven naar het duel van overmorgen tegen Anderlecht.”

De laatste weken hangt er veel spanning en stress bij Gent, omdat Europees voetbal toch een must is voor Yves Vanderhaeghe en zijn manschappen. “Het is voor mij toch een nieuwe ervaring, er is veel inzet want de club heeft veel geïnvesteerd. We willen er alles aan doen om die inspanning terug te betalen, daarom wil ik alles geven.”

Europees voetbal

“Zondag de match van het jaar? Ik denk dat we er al meerdere hebben gespeeld dit seizoen. In Play-off 1 zijn er geen minder belangrijke duels maar als we winnen van paars-wit, zijn we bijna zeker van Europees voetbal. We moeten dan ook klaar zijn om die partij te winnen”, laat de Tunesische Bronn weten.

“De heenwedstrijd verliep uitstekend maar de situatie is nu toch niet identiek. Maar het is zeker mogelijk om terug een gelijkaardig resultaat te boeken. Een match duurt 90 minuten en we hebben zoveel zin en er steekt zoveel karakter in onze groep. Je moet echt elk duel aan gaan en als krijgers het veld op komen. Met de juiste mentaliteit kun je in een mindere periode toch een oplossing vinden.”

Karakter tonen

"Met de juiste mentaliteit kun je in een mindere periode toch een oplossing vinden. Het loopt voetballend wat moeilijker maar dan moet je er staan als man en alles geven. Al hoop ik dat we tegen Anderlecht mooi voetbal én karakter tonen. Nu telt toch uiteindelijk het resultaat, iedereen is vermoeid na een lang seizoen. Het is een moeilijke competitie, iedereen kan van elkaar winnen. We moeten nu niet rekenen maar knokken”, aldus een strijdvaardige Bronn.

Poll: Haalt AA Gent Europees voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Bronn

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024