Tekent Silvio Proto bij Club Brugge of Standard?

Tekent Silvio Proto bij Club Brugge of Standard?
Woensdag 09 mei 2018 - 11:00   I  

Silvio Proto staat momenteel nog op de loonlijst bij Olympiakos, maar het is goed mogelijk dat de ervaren doelman komende zomer vertrek bij de Griekse topclub. Enkele Belgische ploegen houden de situatie van Proto nauwlettend in de gaten.

Bij Het Nieuwsblad vragen ze zich af of Proto een overstap naar Club Brugge of Standard zou overwegen als hij beslist van terug te keren naar België. Dat zijn immers de twee grote rivalen van RSC Anderlecht, de club waar Proto járen actief was. "Als Proto terugkeert naar België, zou hij dan durven voor Club Brugge of Standard tekenen? Wij ­achten die kans quasi nihil. Al heeft de doelman wel ­respect voor de Rouches en blauw-zwart", schrijft de krant.

“De remonte van Standard is indrukwekkend", stelt Proto. "Met Carcela is dat een totaal andere ploeg geworden. Helaas slaagde Mehdi niet bij Olympiakos omdat hij zich hier niet goed voelde. Voetbal wordt voor 80 procent in het hoofd gespeeld en Carcela moet vertrouwen krijgen. Hier was zijn relatie met de trainers niet optimaal, bij Standard wel.”

Als Proto naar Club Brugge kijkt, stelt hij meteen één iets vast. “Club Brugge heeft pech met zijn doelmannen. Net toen Kenneth Vermeer goed werd, viel hij uit. Al moet de Brugse ­directie de hand ook in eigen boezem steken. Begin dit ­seizoen gaven ze vertrouwen aan de jonge Ethan Horvath. Dan moet je accepteren dat die soms een foutje maakt en hem altijd steunen."

Poll: Denk jij dat Proto ooit bij Club Brugge of Standard zal tekenen?

TAGS  I  Proto  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge  I  KV Oostende  I  Antwerp

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024