Borkelmans haalt uit naar Club Brugge: "Wees er maar zeker van"

Borkelmans haalt uit naar Club Brugge:
Donderdag 03 mei 2018 - 10:12   I  

Zondag kan Club Brugge een belangrijke stap richting de vijftiende landstitel uit zijn bestaan zetten. Het moet in het eigen Jan Breydelstadion dan wel eerste achtervolger RSC Anderlecht opzij zetten. Vital Borkelmans gelooft nog steeds in zijn ex-ploeg, maar: "Ze zijn al sinds januari op de kwakkeltoer."

"Het rapport oogt met 8 op 18 ook in play-off 1 niet goed genoeg. In normale omstandigheden moesten ze al met kop en schouders erboven kampioen zijn. Het is een gevaarlijk spelletje dat ze spelen, want Anderlecht kan zondag plots weer op twee punten komen", steekt Borkelmans van wal in Het Nieuwsblad.

“Akkoord, Club blijft domineren en ze creëren heel veel kansen, maar ze afmaken is iets anders", gaat de gewezen assistent van Marc Wilmots verder. "Het uitvallen van Vermeer is ook een serieuze domper gebleken – die derde goal tegen Standard moet een keeper altijd hebben.”

"Onzekerheid bij Club Brugge speelt op"

Hoewel ze bij blauw-zwart rustig blijven, denkt Borkelmans dat er toch steeds meer zenuwen bij kijken. “Men doet uitschijnen bij Club dat niemand zich ongerust maakt, maar wees maar zeker dat die onzekerheid opspeelt. Het is een relatief jonge groep, die nog geen ervaring heeft met een titel pakken en de stress die daarmee gepaard gaat.”

“Verlies je zondag tegen Anderlecht, dan geef je hen voeding om opnieuw in die titel te gaan geloven. En dan kunnen er nog heel rare dingen gebeuren. Eerlijk: ik hoop voor Club dat dat niet gebeurt. Ook al verspelen ze veel punten, die groep verdient het niet om nog tweede te eindigen”, besluit Borkelmans.

Poll: Stelt Club Brugge teleur tijdens deze play-offs?

TAGS  I  Borkelmans  I   Club Brugge  I   Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024