Gerets komt met harde conclusie over Rode Duivels

Gerets komt met harde conclusie over Rode Duivels
Dinsdag 01 mei 2018 - 13:16   I  

Komende zomer staat het Wereldkampioenschap in Rusland op het programma. De Rode Duivels nemen het in de groepsfase op tegen Engeland, Panama en Tunesië. Eerder werd ook al bekend dat België als zesde favoriet wordt gezien als de eindwinst en ook voormalig Rode Duivel Eric Gerets heeft hoge verwachtingen.

Zelf bereikte Eric Gerets de halve finale van het WK in Mexico in 1986. Volgens de ex-speler van Standard moet de huidige generatie dat minstens ook bereiken. “Ik verwacht dat ze beter zullen doen dan onze vierde plaats in 1986. Dan staan ze in de finale.”

“In Mexico verwachtte niemand van onze groep dat we de halve finales zouden bereiken. Dat was ons voordeel. Het nadeel van deze generatie is dat het WK een totale mislukking is als ze de halve finales niet halen. Dat is de druk waar ze mee moeten leven”, aldus een strenge Gerets.

Zelf is de Limburger nooit bondscoach geweest van de Rode Duivels. “Achteraf gezien mag je nooit spijt hebben van je beslissingen. Je kunt een potje janken omdat het niet is doorgegaan, maar daar schiet je niets mee op.”

Poll: Heeft Eric Gerets gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Gerets

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024