DONE DEAL: Verheyen weet sterkhouder te overtuigen: "Ook ik blijf KVO"

DONE DEAL: Verheyen weet sterkhouder te overtuigen:
Vrijdag 27 april 2018 - 16:12   I  

KV Oostende moet het volgend seizoen zonder Marc Coucke, maar voorlopig lijkt KVO zich erg goed te redden. Het stelde Gert Verheyen aan als T1 en Franky Van der Elst volgt hem als assistent. Ondertussen werkt Hugo Broos aan de kern van volgend seizoen.

Het concept is simpel. Ervaren spelers die de Jupiler Pro League goed kennen omringen met jong geweld waar Gert Verheyen en zijn assistenten het beste uit moeten proberen halen. Verheyen heeft al heel wat ervaring met jeugdspelers en werd (deels) daarom ook gehaald.

Een van die ervaren jongens die mag blijven aan de kust is Brecht Capon. De 30-jarige flankspeler is al sinds 2015 speler van KVO en zal dat nu nog enkele seizoenen blijven. Hij tekende een nieuw contract tot en met 2021. 

Even onzekerheid

Via de website heeft Capon ook al gereageerd op zijn contractverlenging. “Als Oostendenaar kan ik nergens beter zijn dan bij KVO,” aldus Capon. “Na het vertrek van Marc Coucke was er even onzekerheid, maar met Peter Callant en Hugo Broos waait er nu echt een nieuwe wind in Oostende. De club gaat terug naar de waarden die ik als kind kende toen ik met mijn vader naar KVO ging kijken. Dat wil zeggen, een over-mijn-lijk mentaliteit, spelers die hun shirtje nat maken en een gezonde mix van jong geweld en ervaren spelers. Die waarden zijn ook waar ik zelf voor sta en ik ben dan ook blij dat ik deel blijf uitmaken van dit nieuwe KVO 3.0. Volgend seizoen doen we resoluut een gooi naar Play-off 1.”

"Perfect voor KVO 3.0"

Ook Hugo Broos was in de wolken. "De contractverlenging van Brecht Capon is zeer belangrijk," aldus Sportief Directeur Hugo Broos. "Brecht moet als ervaren pion één van de steunpilaren worden van 'KVO 3.0'. Hij zal een belangrijke gids zijn voor onze jonge gasten en is hét toonbeeld van de modelprof."

Poll: Goed gedaan van KVO?

TAGS  I  KV Oostende  I   Capon

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024