'Van Holsbeeck liet speciaal voor Coucke deze gigantische puinhoop achter'

'Van Holsbeeck liet speciaal voor Coucke deze gigantische puinhoop achter'
Dinsdag 24 april 2018 - 06:06   I  

Herman Van Holsbeeck krijgt nu van Marc Coucke heel wat verwijten naar zijn hoofd geslingerd. Zo zou hij de schuldige zijn van de matige play-offs die Anderlecht aan het spelen is, want zijn transfers hebben voor een zwakke kern gezorgd. Toch volgens Coucke.

Het Nieuwsblad maakte een reconstructie van de transferperiode en Coucke overdrijft wel. Zo zou Van Holsbeeck toch geen 5 Mitrovic'en kunnen kopen hebben, want daar had het de financiële middelen niet voor. Een foute uitspraak van Coucke dus.

Volgens Engelse bronnen betaalt Fulham nu alles samen namelijk 4 miljoen (huur + loon) om spits Aleksandar Mitrovic zes maanden te lenen van Newcastle. Dat was voor Anderlecht onrealistisch en dat besefte Coucke ook, tenzij Teodorczyk werd verkocht. Van Holsbeeck werkte eraan, maar het Chinese bod van 9 miljoen van Jiangsu Suning voor Teo kwam te laat. De Chinese transfermarkt was in februari nog open. Kun je dat Van Holsbeeck dan verwijten?

Puinhoop

Van Holsbeeck heeft het wel niet eenvoudig gemaakt voor Devroe en Coucke, want die beginnen met een achterstand aan de transferperiode binnenkort. Enkele spelers kregen de belofte van Van Holsbeeck dat ze mochten vertrekken, waardoor Devroe en Coucke nu toch met een puinhoop achterblijven.

Vraag is of Van Holsbeeck soms geen beloftes deed om zijn nieuwe bazen te irriteren. Kara kreeg vorige zomer al garanties dat hij in juni mag vertrekken, maar Trebel kreeg die boodschap in januari. Het kan dat Van Holsbeeck toen al wist dat het dan niet langer zijn probleem zou zijn.

Poll: Snapt u de irritatie van Van Holsbeeck?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Van Holsbeeck

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024