De Bruyne krijgt lof uit onverwachte hoek: "Combinatie van legendes"

De Bruyne krijgt lof uit onverwachte hoek:
Maandag 23 april 2018 - 17:26   I  

Kevin De Bruyne greep dan wel naast de titel Speler van het Jaar in Engeland, de superlatieven blijven komen na de prachtige goal afgelopen weekend tegen Swansea. De Bruyne is dit seizoen goed voor acht goals en vijftien assists en ook legende van aartsrivaal Manchester United Gary Neville is fan.

Neville vindt dat De Bruyne de perfecte combinatie is van David Beckham en Paul Scholes. De twee legendarische middenvelders stonden bekend als technisch begaafde voetballers met een uitstekend schot in de benen. De vergelijking gaat dus niet enkel op door de haarkleur van Scholes. “Redknapp vergeleek hem (De Bruyne) met Paul Scholes, maar ik vind dat hij een combinatie is van Scholes én Beckham,” aldus Neville tegenover Sky Sports.

“Hij kan een bal crossen zoals David Beckham, maar hij kan ook van afstand schieten en steekballetjes geven zoals Scholes. Hij heeft de combinatie van beiden in zijn benen. Dat hij even belangrijk is als David Silva voor Manchester City zegt veel, want Silva is een sensationele speler.” Maar daar stoppen de complimenten van Neville niet.

“Redknapp zei dat Xavi en Iniesta de twee beste middenvelders zijn die hij ooit had gezien, en daar kan iedereen zich in vinden. Maar Kevin De Bruyne en David Silva zijn vergelijkbaar. Zij verliezen de bal niet, zijn intelligent, snappen het spelletje, spelen op een zeer, zeer hoog niveau”, besluit Neville. De Bruyne kan ook enkele opmerkelijke stats voorleggen in de Premier League: meeste kansen gecreëerd (104), meeste gewonnen tackles (59), meeste assists (15), meeste doelpunten van buiten de zestien (5).

Poll: Behoort De Bruyne tot de beste van de wereld?

TAGS  I  De Bruyne  I   Scholes  I   Beckham

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024