Messi maakt Ronaldo ongelofelijk kwaad

Messi maakt Ronaldo ongelofelijk kwaad
Maandag 23 april 2018 - 16:30   I  

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn een categorie apart, dat staat buiten kijf. Dat de twee supersterren ook de bestbetaalde voetballers zijn kan geen verrassing genoemd worden. De Argentijn Lionel Messi prijkt dit jaar echter op plaats één en lost daarmee de Portugees af, die vorig jaar bovenaan het lijstje stond.

Dit heeft France Football uitgepluisd. Cristiano Ronaldo verdiende vorig jaar nog het meest met 87,5 miljoen euro, terwijl Messi 76,5 miljoen euro incasseerde. Nu zijn die cijfers weer een flink pak gestegen. De Portugese scorersmachine kon afgelopen seizoen 94 miljoen euro op zijn bankrekening schrijven en Messi maar liefst 126 miljoen euro.

Dat de concurrentie tussen beiden topspelers in verband met geld gevoelig ligt is al een tijdje duidelijk. Zo zou Cristiano Ronaldo absoluut meer willen verdienen dan Messi. De contractperikelen van de Portugees zouden zelfs tot een breuk met Real Madrid kunnen leiden.

Nummer drie van bestbetaalde voetballers is de Braziliaan Neymar (81,5 miljoen), gevolgd door Gareth Bale (44 miljoen) en Gerard Piqué (29 miljoen). Bij de managers blijft José Mourinho de grootverdiener. De oefenmeester van Manchester United toucheerde 26 miljoen euro. Marcello Lippi, de bondscoach van de Chinese nationale ploeg, volgt met 23 miljoen. Diego Simeone (22 miljoen), Zinédine Zidane (21 miljoen) en Josep Guardiola (20 miljoen) verdienen ook niet slecht.

Poll: Is het terecht dat Messi meer verdient dan Ronaldo?

TAGS  I  Messi  I   Ronaldo  I   Mourinho

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024