"Coucke heeft geen verstand van voetbal en verdient de rode kaart"

Maandag 23 april 2018 - 15:45   I   door Redactie

Ook François Colin is niet te spreken over de uithaal van Marc Coucke naar Herman Van Holsbeeck. De voorzitter van Anderlecht deed dat na de 2-1-nederlaag bij KRC Genk. Anderlecht moet oppassen dat het niet verder wegzakt dan de huidige tweede plaats.

"Twee weken terug schreef ik: wordt Anderlecht vierde? Zelfs in het Astridpark is die realiteit stilaan aan het doordringen", aldus Colin op Dewitteduivel.com. "De angst om niet alleen een plaats in de voorronde van de Champions’ League maar ook een deelnemingsbewijs voor de Europa League mis te lopen, is zo groot dat er volop gezocht wordt naar een zondebok."

"Dat dit voor de supporters Herman Van Holsbeeck is, kan weinig verbazen. Dat de nieuwbakken voorzitter Marc Coucke het nodig vond om na te trappen naar de ontslagen manager is ronduit bedenkelijk en verdient een rode kaart", meent Colin.

"De kritiek op Van Holsbeeck is onterecht"

"Coucke, niet gehinderd door veel voetbalkennis, schuift alles in de schoenen van de voorbije wintermercato. Indien hij enig verstand van voetbal zou hebben, zou hij moeten weten dat winteraankopen duur zijn en zelden renderen. Alexis Sanchez, de man die meer dan een half miljoen euro per week verdient, speelde zaterdag zijn eerste goede wedstrijd voor Man United. Zo bekeken valt het rendement van Markovic, Morioka, Saief en zelfs Ganvoula nog redelijk mee."

"De kritiek op Van Holsbeeck is echter vooral onterecht omdat hij met gebonden handen en voeten aan de winterkoopjes begon. Dat vanwege het feit dat het in het vooruitzicht van de komst van Coucke, die zich officieel nog niet mocht bemoeien met Sporting, onduidelijk was wat financieel kon en niet kon."

Poll: Denkt u ook dat Coucke niets van voetbal kent?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024