'Daarom wou Van Holsbeeck Oris naar Anderlecht halen'

'Daarom wou Van Holsbeeck Oris naar Anderlecht halen'
Maandag 23 april 2018 - 09:49   I  

Na afloop van Genk-Anderlecht (2-1) stuurde Marc Coucke een niet mis te verstane boodschap de wereld in. De voorzitter van paars-wit haalde nog een keer uit naar de inmiddels vertrokken Herman Van Holsbeeck. "Dit is wat we al vreesden op 31 januari om middernacht", klonk het.

"Die sneer was toch niet mis te verstaan? De weggestuurde Herman Van Holsbeeck faalde tijdens de wintertransfermarkt en dat werd er nog eens ingewreven. De kern is te smal en er is te weinig kwaliteit", schrijft Het Nieuwsblad.

"Coucke heeft natuurlijk een punt. Voor Lazar Markovic duurt een match beter niet langer dan een halfuurtje. Teo herinnerde zich woensdag door hoofdpijn nog weinig van zijn match op Standard en wij hopen voor hem dat hij zich straks nog minder herinnert van zijn partij in Genk. De blessures van enkele topspelers kunnen ook niet worden opgevangen."

Oris

De krant merkt ook op dat Van Holsbeeck in januari met de rug tegen de muur stond. Hij dacht zelfs even om Kevin Oris binnen te halen. En daar zou hij een goede reden voor gehad hebben. "Vraag is of dit allemaal de schuld is van Van Holsbeeck. Die voelde zich in januari echt machteloos. Zo machteloos dat hij zelfs aan godbetert de 33-jarige spits Kevin Oris een contractje aanbood. Was dat niet om een statement te maken tegenover Coucke? Zie met wie ik Anderlecht moet redden?"

"Van Holsbeeck en Coucke stonden lijnrecht tegenover elkaar. De nieuwe baas beweerde dat met wat creativiteit in de winter vijf Mitrovic'en konden worden gehuurd. Aleksandar Mitrovic, de aanvaller die Van Holsbeeck op 31 januari toch nog tevergeefs probeerde te halen, zit nu bij Fulham aan 12 goals en een assist in 15 matchen. Da's nog wat anders dan Teo. We zien Coucke en Van Holsbeeck dus niet snel elkaars hand nog eens schudden. Wat is de waarheid? Die discussie zal blijven"

Poll: Had Anderlecht Oris moeten halen?

TAGS  I  Oris  I   Anderlecht  I   Coucke  I   Van Holsbeeck

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024