Leko hakt belangrijke knoop door na match tegen Charleroi

Leko hakt belangrijke knoop door na match tegen Charleroi
Vrijdag 20 april 2018 - 16:22   I  

Club Brugge walste donderdagavond met sprekend gemak over Sporting Charleroi. Hoe het precies kwam dat blauw-zwart geen problemen kende met 'De Zebra's' en met 6-0 won? Dat had veel te maken met de keuzes die Ivan Leko maakte.

Tijdens de voorbije wedstrijden koos Leko duidelijk voor de meest voetballende ploeg. Mét Vormer. Mét Vanaken, en mét Refaelov. Iets teveel van het goed, en dat besefte de Kroaat in aanloop naar de match tegen Charleroi. Hij greep terug naar zijn succesrecept van eerder dit seizoen. Refaelov verhuisde naar de bank en Club ging opnieuw met twee échte spitsen speelde.

Het rendeerde. Niet alleen scoorden Diaby en Wesley, maar ook Vanaken en Vormer stegen opnieuw boven zichzelf uit. Bij afwezigheid van Refaelov hebben zij nu eenmaal meer ruimte om in te duiken en gevaarlijk te worden. Dat alles zorgt ervoor dat Leko na de klinkende 6-0 heeft doorgehakt. De komende wedstrijden zal de coach van blauw-zwart ook steevast voor een systeem met twee échte spitsen kiezen.

Wat met Refaelov?

Wat met Refaelov? Die zal zich allicht weer moeten neerleggen bij het feit dat hij minder aan spelen zal toekomen. Al kan de Israëli nog steeds belangrijk zijn voor Club. Dat bewees hij tegen Charleroi toen hij mocht invallen. Rafa bracht iets extra's, zorgde voor gevaar en scoorde zelfs. En op die manier haalt Leko het maximum uit zijn kern.

Poll: Hoe moet Club Brugge spelen?

TAGS  I  Refaelov  I   Club Brugge  I   Leko  I   Charleroi

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024