OFFICIEEL: Wenger en Arsenal gaan uit elkaar

OFFICIEEL: Wenger en Arsenal gaan uit elkaar
Vrijdag 20 april 2018 - 11:00   I  

Arsène Wenger is Arsenal en Arsenal is Arsène Wenger. Of was beter gezegd, want het huwelijk kent na 22 jaar een einde. Arsenal en Wenger hebben zelf het nieuws wereldkundig gemaakt. Een opvolger is er voorlopig nog niet. Wenger zal het seizoen nog afwerken, maar zet daarna een stapje opzij.

Arsenal kende alweer een mislukt seizoen en kan het seizoen enkel nog glans geven door de Europa League. In de Premier League doet het al een tijdje niet meer mee voor de hoogste plaatsen. Arsenal staat voorlopig zesde, maar moet eerder naar achter kijken dan naar voor.

Een grote verrassing is het dus niet, al was de carrière van Wenger bij Arsenal indrukwekkend. Maar liefst 22 jaar lang was de Fransman de trainer, en zoveel meer, van The Gunners. Deze breuk betekent dan ook het einde van een tijdperk. Wenger zelfs heeft inmiddels ook al een boodschap de wereld ingestuurd.

"Het juiste moment"

"Ik heb veel gepraat met de mensen van de club en na lang nadenken is dit het juiste moment om er hier een punt achter te zetten. Ik ben erg vereerd dat ik deze club al die jaren hebben mogen coachen. Ik deed dat ook met volledige overgave en met mijn hart. Ik wil de spelers, de staf, het bestuur en de fans bedanken, want zij maken deze club zo speciaal. Ik wil de fans nog een laatste keer vragen om volledig achter de ploeg te staan, zodat we in schoonheid kunnen eindigen. Iedereen met een hart voor Arsenal, zorg goed voor de waarden van deze club. Mijn steun en liefde zullen jullie voor altijd hebben", aldus Wenger.

Poll: Een logische beslissing?

TAGS  I  Arsenal  I   Wenger

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024