KV Mechelen en Moeskroen voeren hevige strijd om in 1A te blijven

KV Mechelen en Moeskroen voeren hevige strijd om in 1A te blijven
Dinsdag 17 april 2018 - 12:05   I   door Redactie

KV Mechelen geeft de strijd niet op om alsnog in 1A te kunnen aantreden. Malinwa vecht de licentie van Moeskroen aan en start een kort geding tegen de Belgische voetbalbond. KVM wil zo als zeventiende club in de hoogste klasse blijven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

KV Mechelen twijfelt over de echtheid van de sleutelstukken uit het licentiedossier van Moeskroen in 2017. "Als je op Google de naam van hun nieuwe eigenaar Piempongsant intikt, vind je al snel dat hij in het netwerk van de twee supermakelaars (Zahavi en Ramadani, red.) zit, en duiken er artikels over de Panama-papers op. We zouden daarom graag op z'n minst wat inkijk krijgen in de zaak", luidt het bij KV Mechelen.

Precedent

Daarom stapt Malinwa naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Daar zullen ze het licentiedossier weer helemaal herbekijken. De kans dat ze een andere mening hebben dan de licentiecommissie is echter eerder klein. Daarom houdt KVM nog een troef achter de hand. Eerstdaags stuurt de club een dagvaarding naar de bond: het spant een kort geding aan tegen de KBVB voor de manier waarop Moeskroen de voorbije jaren zijn licentie kreeg.

Het is niet de eerste keer dat een club op die manier probeert om de degradatie te ontlopen. In 2007 deed Namen dat al eens in tweede klasse. Het vocht toen de licentie van Geel aan, mét succes. Uiteindelijk startten er 19 in plaats van 18 clubs in tweede, met zowel Geel als Namen. Mechelen wil in 1A dus spelen met 17 clubs. "We willen dat de zaak eens echt grondig onderzocht wordt. Als dan blijkt dat alles volgens de regels is gebeurd, zullen we ons daar zonder problemen bij neerleggen", aldus Malinwa.

Westerlo

"Westerlo, dat vorig jaar degradeerde, was al eerder van plan om naar de rechtbank te trekken om die beslissing aan te vechten. Maar dat stootte op verzet binnen de (top van de) Pro League", weet Het Laatste Nieuws. "Westerlo kreeg de dwingende boodschap dat als het doorzette met de rechtszaak, het geen tv-gelden meer zou krijgen. Dat zou de financiële doodsteek geweest zijn voor de Kempenaars. KV Mechelen staat financieel sterker en zal zich wellicht niet laten afbluffen."

UPDATE: Ook Moeskroen dient klacht in

Wie dacht dat Moeskroen er hierbij zou laten is eraan voor de moeite. De voorzitter van Moeskroen, Patrick Declerck, heeft nu laten weten dat het op zijn beurt ook een klacht zal indienen tegen KV Mechelen. “Voor het vierde jaar op rij onderneemt een Vlaamse ploeg stappen tegen onze licentie”, zegt voorzitter Patrick Declerck in een reactie aan Het Laatste Nieuws. “We hebben er nog geen officiële communicatie over ontvangen, maar twijfelen er niet aan dat het klopt. Tijdens de laatste algemene vergadering van de Pro League heb ik al laten vallen dat we stappen zouden ondernemen tegen clubs die ons zouden aanvallen. Wel: het is zover.”

Poll: Moet KV Mechelen in 1A blijven?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Moeskroen

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024