Na dit weekend: “Gent maakt geen kans meer op de titel”

Na dit weekend: “Gent maakt geen kans meer op de titel”
Zaterdag 14 april 2018 - 17:38   I  

AA Gent is erg goed begonnen aan de play-offs. Het haalde 6/6 tegen Anderlecht en Club Brugge en naderde zo op de leider. Vanavond moet Gent wel naar Standard, een lastige verplaatsing. Als het wint wordt de druk op Club Brugge plots groot, zeker als Club zelf niet kan winnen morgen tegen Anderlecht.

Volgens Walter Meeuws mogen ze die titelambities opbergen. Hij ziet Gent de titel niet afsnoepen van Club, zelfs als de resultaten meezitten dit weekend. “Ik denk niet dat ze nog kans maken op de titel, Brugge zal kampioen spelen. Club speelt dit weekend wel nog tegen Anderlecht, maar ik verwacht niet dat paars-wit zal winnen. Het is een ploeg die nog geen drie goede matchen na elkaar heeft gespeeld. Maar zelfs als Brugge verliest, zie ik het niet meer mislopen. Het zou triestig zijn dat een ploeg die met twaalf punten voorsprong de reguliere competitie heeft afgesloten toch niet kampioen wordt", aldus Meeuws volgens HLN.

Sterke verdediging

AA Gent kreeg wel nog geen enkel goal tegen in play-off 1 en beschikt over een ijzersterke verdediging. Standard zal vanavond dus mogen bonken op de Gentse deur, maar heeft daar volgens Meeuws wel de kwaliteiten voor. Hij denkt dan ook dat Gent de wedstrijd zal verliezen vanavond.

“Hoe langer de nederlaag wegblijft, des te sneller komt ze en ik vrees voor AA Gent dat het dit weekend zal gebeuren. Een goed Standard kan Gent kloppen, zeker in eigen huis. AA Gent heeft in principe één van de beste verdedigingen van de competitie, Standard zal moeten opboksen tegen een sterke organisatie. Gent zal proberen gebruik te maken van de ruimte die daardoor vrij komt. Voor Standard is het best om in het eerste halfuur al een doelpunt te scoren. Anders zal het steeds moeilijker worden”, aldus de 66-jarige Antwerpenaar.

Poll: Is Gent nog een titelkandidaat?

TAGS  I  AA Gent  I   Standard  I   Club Brugge

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024