Clement is duidelijk over onterechte penalty die Genk bijna nekte

Clement is duidelijk over onterechte penalty die Genk bijna nekte
Vrijdag 13 april 2018 - 23:37   I  

KRC Genk moest vrijdagavond alles uit de kast halen om een punt te pakken op het veld van Sporting Charleroi. Dat had heel wat te maken met scheidsrechter Erik Lambrechts, die in het begin van de wedstrijd - ondanks de aanwezigheid van de videoref - een onterechte strafschop toekende aan Charleroi.

Na het laatste fluitsignaal bleef Clement zijn rustige zelve. "De eerste helft was zo slecht nog niet. We hadden ook kansen. Na de rust hadden ze het moeilijker en dat is ook dankzij ons spel voor de rust", stak de coach van Genk van wal bij Sporza.

"Wat de penalty betreft: volgens mij zoekt de speler het contact. Die les hebben ze wellicht geleerd na de wedstrijd tegen Anderlecht. We hebben goed gereageerd en pakken een belangrijk punt. Dat hadden er drie moeten zijn", beseft Clement maar al te goed.

"Genk beste ploeg waar we al tegen speelden in PO1"

Felice Mazzu, die vorige week nog moord en brand schreeuwde na een discutabele strafschop voor Anderlecht, liet zich niet uit over de strafschop. Hij strooide wel met lof naar Genk. "Een gelijkspel is een logische uitslag. We speelden onze beste eerste helft van de play-offs en stonden verdiend 2-0 voor."

"Na de rust konden we dat ritme niet aanhouden. Dat is jammer. We trokken terug, maar Genk was ook goed. Ze bleven bewegen en mijn spelers konden niet meer volgen op het einde. Genk is de beste ploeg waar we al tegen speelden in deze play-offs", aldus Mazzu.

Poll: Verdiende Genk meer?

TAGS  I  Clement  I   RC Genk  I   Charleroi  I   Lambrechts

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024