Vanhaezebrouck is 5-0 tegen Club niet vergeten:"Maar die buitenspelgoal..."

Vanhaezebrouck is 5-0 tegen Club niet vergeten:
Vrijdag 13 april 2018 - 19:26   I  

Hij was nog niet zo heel lang trainer toen hij met 5-0 de boot in ging tegen Club Brugge, maar die wedstrijd is hij wel nog niet vergeten. De 5-0 cijfers waren toen erg zwaar, maar volgens Vanhaezebrouck waren die cijfers wel overdreven.

Zo had Anderlecht zelf nog een grote kans om te scoren en Club scoorde gewoon heel vlot die dag, ook met behulp van enkele beslissingen van de scheidsrechter. “Ik heb er nog niet over gesproken maar ik heb de wedstrijd wel herbekeken. Club had meer balbezit in de eerste helft maar onze organisatie zat goed, we gaven weinig weg en hadden zelfs een reuzekans op de 0-1. Maar dan lieten we ons vangen in de blessuretijd. In de tweede helft kregen ze twee strafschoppen: ik heb er toen niks van gezegd maar als je ze terugziet zit er toch één bij waarvan je zegt mmmm... Plus een andere goal uit buitenspel. Tja, zo pak je vijf goals", aldus Vanhaezebrouck volgens Het Nieuwsblad.

Uit is niet thuis

Maar een uitwedstrijd tegen Club is uiteraard niet te vergelijken met een thuiswedstrijd. Anderlecht is al 20 jaar ongeslagen in het Astridpark tegen Club, terwijl Club zelf kan rekenen op een ijzersterke thuisreputatie. Die 5-0 is dan ook geen referentie.

“We weten dat we in Brugge niet goed waren, niet goed genoeg, maar thuis waren we de betere ploeg en achteraf hadden we daar de drie punten moeten pakken. Maar dat speelt allemaal geen rol meer, dat is het verleden: de helft van mijn ploeg toen doet nu niet meer mee.”

Poll: Zal die 5-0 nog in de hoofden spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024