"Anderlecht met of zonder hem, maakt een wereld van verschil"

Vrijdag 13 april 2018 - 11:56   I  

Zondagavond staat dé kraker van speeldag 3 in play-off 1 op het programma. RSC Anderlecht ontvangt leider Club Brugge in het Constant Vanden Stockstadion en hoopt zich mits een overwinning opnieuw in de titelstrijd te mengen. Topadvocaat Sven Mary is al zijn hele leven een grote fan van Anderlecht en hoopt dat zijn ploeg komend weekend opstaat.

Hein Vanhaezebrouck kan tegen Club Brugge opnieuw een beroep doen op Adrien Trebel, wiens schorsing achter de rug is. "Met of zonder Trebel Club Brugge te lijf gaan, het maakt een wereld van verschil", merkt Mary op in een gesprek met Het Nieuwsblad.

De topadvocaat doet ook een oproep aan de paars-witte fans. "En het is aan het publiek om eindelijk eens op te leven. We zijn voetbaltechnisch niet echt verwend de laatste jaren, maar de sfeer heeft dramatische proporties aangenomen. Ik zie heel veel lege plaatsen. Wat mij betreft werkpunt nummer één van de club: van het ­Astridpark opnieuw een oninneembare vesting maken."

Goede vriend Vincent Mannaert

Voor Mary is het treffen met Club Brugge ook speciaal omdat zijn goede vriend Vincent Mannaert CEO is in het Jan Breydelstadion. De twee studeerden vroege samen en hebben een goede band. “Hij doet dat geweldig in Brugge”, zegt Mary oprecht. “Ik gun mijn goede vriend Vincent alles. Zelfs de Champions League. Maar ik val nog liever dood dan hem zondag zegevierend het Astridpark te zien verlaten."

"Het Brugge van voor de winterstop is een geoliede machine. Aanvallend aartsgevaarlijk. Het is aan ons, aan Hein, aan het publiek, om Brugge pijn te doen. Als dat zondag lukt, dan spreken we plots terug over de titel. Met wat ik dit seizoen al gezien heb, zou dat eigenlijk onwaarschijnlijk zijn", besluit de advocaat.

Poll: Zal Anderlecht Trebel deze zomer kunnen houden?

TAGS  I  Mary  I   Anderlecht  I   Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024