Geert De Vlieger ziet opvallende rol weggelegd voor Club-doelman Gabulov

Geert De Vlieger ziet opvallende rol weggelegd voor Club-doelman Gabulov
Vrijdag 13 april 2018 - 09:46   I  

Kenneth Vermeer komt dit seizoen niet meer in actie. De Nederlander gaat vandaag onder het mes omwille van een scheurtje dat hij opliep op het einde van de wedstrijd tegen AA Gent. Net nu het keepersprobleem waar Club Brugge een heel seizoen mee sukkelde van de baan leek.

Club Brugge haalde in de winter met de Rus Gabulov nog een ervaren doelman. Hij kreeg zijn kans in het begin, maar kon niet overtuigen. Vermeer deed dat nadien wel, maar toch zal Leko terug beroep moeten doen op de 34-jarige Russische doelman.

Toch zou het volgens De Vlieger kunnen dat Gabulov deze kaans grijpt om zich te bewijzen. “Dat er door de blessure van Vermeer nu gewisseld moet worden, is een nieuwe kans voor Gabulov. Het is geen vergiftigd geschenk, integendeel. Het is net het uitgelezen moment om die R uit zijn bijnaam weg te krijgen. Een goede prestatie tegen Anderlecht kan ervoor zorgen dat de fans anders naar hem zullen kijken. Een jonge keeper zou zichzelf misschien veel vragen stellen, maar ­Gabulov is oud genoeg om nu te doen waarvoor hij gehaald werd: goed keepen", aldus De Vlieger in Het Nieuwsblad.

"Voorbeeld nemen aan Butelle"

Misschien kan Gabulov wel een voorbeeld nemen aan Butelle. Die moest even depaneren dit seizoen en kon nadien een mooie transfer versieren. Gabulov kan zich nu in de kijker spelen voor het WK en eventueel een transfer versieren, want dat hij volgend seizoen eerste doelman zal zijn bij Club Brugge is nog maar de vraag.

“Daarom is dit het moment om te laten zien wat hij waard is”, vindt De Vlieger. “Hij kan een voorbeeld nemen aan Ludovic Butelle. Die is ook weer in de ploeg gekomen en heeft er nadien nog een mooie transfer aan overgehouden.”

Poll: Zal Gabulov een goede wedstrijd spelen tegen Anderlecht?

TAGS  I  Gabulov  I   Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024