Na kritiek op Coucke: "Wie zeurt nu nog over Club Brugge?"

Na kritiek op Coucke:
Donderdag 12 april 2018 - 06:41   I   door Redactie

Frank Buyse, journalist van Het Nieuwsblad, vindt dat Marc Coucke meer krediet moet krijgen. De voorzitter van Anderlecht nam enkele kille beslissingen bij de club, maar dat hoeft op zich helemaal niet zo'n probleem te zijn.

"Het was slim van Coucke - zijn vader had niet voor niets een IQ van boven de 160 - om het trio Michel Verschueren, Paul Van Himst en Eddy Merckx op een gezamenlijk etentje uit te roepen tot De Drie Wijzen van Anderlecht. Maar het zijn geen excuustruzen, Coucke meent het nog steeds: respect voor het DNA van RSCA. Op het etentje met Mister Michel, Popol en De Kannibaal is het Van Himst trouwens opgevallen hoe goed Coucke kon luisteren", aldus Buyse in Het Nieuwsblad.

"Misschien moeten we met z'n allen goed luisteren naar Van Himst. En is Coucke niet de meedogenloze stormram die bij het patriarchale Anderlecht nonkel Herman zomaar op straat zette zonder auto. Die huisadvocaat Spreutels, type Brusselse beau monde, met een telefoontje van anderhalve minuut de wacht gaf: Het stoort toch niet?"

"Geen mens die nog zeurt over het bedrijf Club Brugge"

"Misschien is Coucke vooral een ondernemer die razendsnel vooruit wil. Niet meedogenloos, maar kordaat. Het doet denken aan de intrede van het duo Bart Verhaeghe-Vincent Mannaert in 2011 die van Club Brugge een modern bedrijf maakten. Plots was Club niet langer de warme, familiale volksclub van Antoine Van Hove, maar een koud bedrijf."

"Vorig jaar sloot Club Brugge het boekjaar af met een exploitatiewinst van 4,5 miljoen euro. Dat is dus goed gelukt. Anderlecht had een exploitatieverlies van 42 miljoen euro, dat heeft die adel dus niet zo goed gedaan. Club Brugge werd twee jaar geleden kampioen en wordt dat dit seizoen wellicht opnieuw. Geen mens die nog zeurt over het 'bedrijf Club'. Popol heeft gelijk: Coucke verdient misschien meer begrip en krediet."

Poll: Moet men Coucke gewoon rustig laten verder werken?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Buyse

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024