Van Holsbeeck geeft Anderlecht het nakijken: '114 miljoen euro'

Van Holsbeeck geeft Anderlecht het nakijken: '114 miljoen euro'
Zaterdag 07 april 2018 - 14:34   I  

Herman Van Holsbeeck is niet langer manager bij RSC Anderlecht. Beide partijen moeten nog onderhandelen over de ontslagpremie, maar Van Holsbeeck heeft zijn laatste dag op Neerpede al gewerkt. De 60-jarige manager kan ondanks alles terugblikken op een geslaagde passage bij paars-wit, dat bewijzen ook de cijfers.

Ondanks het feit dat er doorheen de jaren ontzettend veel kritiek was op Van Holsbeeck, slaagde de man er wel in om zomaar eventjes 114 miljoen euro winst te maken met alle transfers die hij realiseerde. En dat is toch niet mis voor een Belgische topclub.

Het Nieuwsblad berekende dat Anderlecht onder het bewind van Van Holsbeeck in totaal 139 miljoen euro uitgaf aan transfers, maar dat er wel 253 miljoen in het laatje kwam dankzij uitgaande transfers. En zo kon Van Holsbeeck dus 114 miljoen winst maken.

De lucratieve uitgaande transfers van de laatste jaren hielpen Van Holsbeeck uiteraard. Zo verkast Youri Tielemans voor 25 miljoen naar AS Monaco en trok Aleksandar Mitrovic voor 18 miljoen naar Newcastle United. Romelu Lukaku werd voor 17 miljoen aan Chelsea verkocht en ook de verkoop van Chancel Mbemba leverde 12 miljoen op.

Poll: Had Van Holsbeeck langer bij Anderlecht moeten blijven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck  I   Coucke

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024