Uitgelekt: 'Deze afkoopsom betaalt Anderlecht voor Dury'

Uitgelekt: 'Deze afkoopsom betaalt Anderlecht voor Dury'
Zaterdag 07 april 2018 - 12:40   I  

Francky Dury zou op het verlanglijstje van Marc Coucke en Luc Devroe staan. De trainer van Zulte Waregem zou bij RSC Anderlecht de vervanger moeten worden van Hein Vanhaezebrouck. Goedkoop is Dury evenwel niet...

Dury ligt in het Regenboogstadion nog tot de zomer van 2023 onder contract. Beide partijen willen op lange termijn met elkaar verder, maar de interesse van Anderlecht zou nu wel eens eten in het roet van Zulte Waregem kunnen gooien. Dury liet in zijn huidige overeenkomst immers een vastgelegde afkoopsom opnemen.

Als een geïnteresseerde ploeg 3 miljoen euro op tafel legt voor Dury, heeft het bestuur van Essevee geen poot om op te staan en ligt de bal in het kamp van de trainer zelf. Als de 60-jarige Dury ooit nog eens bij een Belgische topclub wil werken, dan kan dit wel eens het juiste moment zijn.

Wil Anderlecht 3 miljoen ophoesten?

Het blijft maar de vraag of Anderlecht - en meer bepaald eigenaar Marc Coucke - 3 miljoen euro wil ophoesten voor Dury. Hein Vanhaezebrouck ontslaan zou een dure affaire zijn, en dan is er ook nog eens de ontslagvergoeding van Herman Van Holsbeeck. De hele vernieuwingsoperatie zou zomaar eventjes 8 miljoen euro kunnen kosten. Daar lees je meer over in dit artikel.

Poll: Is Dury 3 miljoen euro waard?

TAGS  I  Dury  I   Zulte Waregem  I   Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024