Keiharde clash op Anderlecht: Van Holsbeeck weigert te tekenen

Keiharde clash op Anderlecht: Van Holsbeeck weigert te tekenen
Zaterdag 07 april 2018 - 07:22   I   door Redactie

Het ontslag van Herman Van Holsbeeck krijgt nog een juridisch staartje. Zowel de voormalige manager van Anderlecht als voorzitter Marc Coucke willen het erg hard spelen. Coucke wilde een minnelijke schikking treffen voor het ontslag van Van Holsbeeck, maar dat ziet die niet zitten.

De houding van Coucke is uiteraard begrijpelijk. Van Holsbeeck heeft in principe recht op een ontslagvergoeding van ruim 1,5 miljoen euro. Dat betalen, ziet Coucke geenszins zitten. Daarom kreeg Van Holsbeeck gisteren tot 17 uur de tijd om de minnellijke schikking te ondertekenen. Dat deed hij niet. Van Holsbeeck wil er zoveel mogelijk uithalen. Het spel wordt keihard gespeeld.

Zware fout zoeken

Anderlecht kan nu proberen om een “zware fout” te vinden bij Van Holsbeeck om uit de zware ontslagvergoeding onderuit te komen. Dan denkt men meteen aan het pisnijdige interivew dat hij gaf bij de aanstelling van Coucke. In een Pano-reportage die op 18 april wordt uitgezonden, reageert zijn opvolger Luc Devroe op dat interview. 

“Hij (Marc Coucke, nvdr.) had daar geen goed gevoel bij. Het was het moment de gloire van Roger Vanden Stock en het moment suprême voor Marc. Herman Van Holsbeeck nestelde zich daartussen en gaf interviews terwijl dat absoluut niet gepland was. Daarin zei hij dat hij niets meer ging doen en van niets wist en zo… Hij had dat intern moeten doen", aldus Devroe. Of dat voldoende is om als zware fout bestempeld te worden, is nog maar de vraag.

Poll: Vindt u het normaal dat Van Holsbeeck het onderste uit de kan probeert te halen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck  I   Coucke

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024