Vlak voor topper: ‘Club Brugge zet zinnen op deze Gent-sterkhouder’

Vlak voor topper: ‘Club Brugge zet zinnen op deze Gent-sterkhouder’
Vrijdag 06 april 2018 - 15:55   I  

Zondagavond staat in de Ghelamco Arena de topper tussen AA Gent en Club Brugge op het programma. Het wordt ongetwijfeld een interessante ‘Slag om Vlaanderen’, al zeker omdat één van de sterkhouders bij ‘De Buffalo’s’ sinds kort op het verlanglijstje van… Club Brugge staat.

Club Brugge stevent momenteel op de titel af, en achter de schermen is het bestuur ondertussen al bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. Binnenkort volgt een evaluatie van de huidige spelerskern en de verhuurde spelers. Daarnaast wordt er ook al voorzichtig rondgekeken naar mogelijke aanwinsten voor volgend seizoen.

Eén van de spelers die op het verlanglijstje van Club Brugge zou staan, is niemand minder dan Thomas Foket. De vleugelverdediger van Gent is opnieuw de oude na een hartoperatie en staat sinds de jaarwisseling opnieuw in de basis bij de ploeg van Yves Vanderhaeghe. Foket doet het goed, en dat zou ook het bestuur van de rivaal uit Brugge zijn opgevallen.

Gent ziet Foket niet graag naar Club Brugge gaan

In tegenstelling tot onder Hein Vanhaezebrouck, is Foket bij Vanderhaeghe rechtsachter in een systeem met vier verdedigers. De 23-jarige Belg staat er echter om bekend vooral in een systeem met drie verdedigers en twee hoge flanken goed tot zijn recht te komen. En laat Ivan Leko bij Club Brugge nu net zo’n systeem hanteren… De Kroaat zou alvast fan zijn van Foket.

Of Foket effectief haalbaar is voor Club Brugge, is weer iets anders. Bij Gent zouden ze niet happig zijn om één van hun Belgische sterkhouders naar een rivaal én rechtstreekse concurrent te laten gaan. Bovendien is Foket zijn huidige werkgever ontzettend dankbaar voor de steun die hij kreeg toen bij hem een hartafwijking werd vastgesteld. Als Club Brugge Foket straks wil weghalen bij Gent, zal het dan ook een enorme financiële inspanning moeten leveren.

Poll: Zou Foket bij Club Brugge passen?

TAGS  I  Foket  I   AA Gent  I   Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024