Dury reageert op overstap naar Anderlecht

Dury reageert op overstap naar Anderlecht
Vrijdag 06 april 2018 - 15:07   I  

Francky Dury wordt genoemd als mogelijke nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Marc Coucke en Luc Devroe zouden niet tevreden zijn over de manier van werken van Hein Vanhaezebrouck en de huidige trainer willen vervangen door die van Zulte Waregem. Intussen reageerde Dury zelf ook al op de geruchten.

Het was de Franstalige krant La Capitale die de bal aan het rollen bracht. Volgens hen polste Devroe Dury al als opvolger van Vanhaezebrouck. De trainer van Zulte Waregem zou beantwoorden aan het profiel dat Coucke en Devroe voor ogen hebben en komende zomer zou hij de overstap naar het Constant Vanden Stockstadion kunnen maken.

“Ik kreeg al veel vragen vanmorgen”, vertelt Dury in een eerste reactie aan Het Nieuwsblad. “Op de club vragen sommige mensen zich dan ook af wat er zal gebeuren, maar ik heb geen enkel contact gehad met Anderlecht”, benadrukt de trainer van Essevee. “Het doet me een beetje denken aan vorig jaar. Er was toen interesse van Club Brugge, maar dat is ook de tijd van het jaar. Er wordt veel gespeculeerd over trainers en spelers. Dat kan vervelend zijn voor collega’s zoals Hein."

Dat Dury genoemd wordt als potentiële trainer van paars-wit, streelt wel zijn ego. "Als mensen zeggen dat ik het ideale profiel heb voor Anderlecht dan vind ik dat een compliment, maar ik ben gelukkig bij Zulte Waregem. En toen er vorig jaar interesse was van Club heb ik daar open over gecommuniceerd tegenover de mensen van Zulte Waregem en uiteindelijk kwamen we overeen om daar niet op in te gaan.”

Poll: Zou Dury een goede coach zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Dury  I   Anderlecht  I   Zulte Waregem

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024