Vanderhaeghe heeft stevige waarschuwing voor Club Brugge

Vanderhaeghe heeft stevige waarschuwing voor Club Brugge
Vrijdag 06 april 2018 - 15:04   I  

Zondag staat de kraker van speeldag 2 in play-off 1 op het programma. AA Gent krijgt dan het bezoek van leider Club Brugge. Eerder dit seizoen wisten 'De Buffalo's' hun rivaal al eens te kloppen. Trainer Yves Vanderhaeghe hoopt op een herhaling, maar blijft zijn nuchtere zelve.

Zijn systeem aanpassen aan Club Brugge gaat Vanhaezebrouck niet doen. “We hebben zoveel goede resultaten geboekt, iedereen voelt zich duidelijk ook goed bij dit systeem. Nu veranderen zou dan ook dom zijn", zegt Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad.

"Het zou enkel maar onzekerheid creëren", gaat de West-Vlaming verder. "Je wil soms een tegenstander op het verkeerde been zetten maar vaak verras je dan enkel maar je eigen spelers. Voor onze supporters is de thuiswedstrijd tegen Club Brugge bovendien dé match van het seizoen", waarschuwt Vanderhaeghe de tegenstander al. "De spelers beseffen dat en daarnaast willen we nu ook de uitdaging aangaan om de punten die we op het einde van het reguliere seizoen verspeelden in thuismatchen te gaan recupereren.”

"We hebben Club Brugge vorige keer op de juiste manier aangepakt"

De laatste keer dat beide ploegen het tegen elkaar opnamen, trok Gent aan het langste eind. “We hebben ze inderdaad al eens geklopt, we hebben hen toen op de juiste manier aangepakt. Hopelijk kunnen we dat nu bevestigen", zegt Vanderhaeghe. Toch blijft hij ergens ook voorzichtig. "Ik ben een West-Vlaming en sta met beide voeten op de grond. Ik ga dus niets zeggen dat volgende week tegen mij gebruikt kan worden."

"Behalve leider Club Brugge staat iedereen op een zakdoek, op een week kan euforie na een zege omslaan in verdriet, dat is de harde realiteit van Play-off 1. Als we zondag dezelfde scherpte als tegen Anderlecht kunnen tonen, heb ik er echter een goed oog in."

Poll: Wat wordt het zondag?

TAGS  I  AA Gent  I   Club Brugge  I   Vanderhaeghe

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024