"Titelstrijd wordt toch nog spannend, want Club faalt keer op keer"

Vrijdag 06 april 2018 - 12:33   I   door Redactie

Iedereen lijkt er al vanuit te gaan dat Club Brugge kampioen wordt. Toch kan het nog spannend worden. Althans toch als we Het Laatste Nieuws mogen geloven, dat zich baseert op statistieken. In één week tijd moet Club op bezoek bij Anderlecht én Gent. Daar kon het nog maar één keer op veertien gaan winnen.

Het zijn affiches waarin Club het altijd moeilijk heeft. Sinds de invoering van Play-off 1 sinds 2009 kon Club in veertien wedstrijden op Gent en Anderlecht amper één keer winnen. In het seizoen 2015-2016 won het met 1-4 op Gent, toevallig in het seizoen dat blauw-zwart kampioen werd onder Michel Preud'homme.

"Voor het overige oogt het bilan van Club op verplaatsing bij zijn twee grootste concurrenten in de play-offs bijzonder mager", schrijft HLN. "Op Gent speelde het nog twee keer gelijk en verloor het drie keer, waaronder de monsterscore 6-2 onder leiding van een meesterlijke Boussoufa."

"En ook de verplaatsing naar Anderlecht van komende week is allesbehalve een garantie op succes. Club kon ondertussen al 20 jaar lang geen competitiematch meer winnen in het Astridpark. In play-off 1 ging blauw-zwart vier keer de boot in en speelde het vier keer gelijk. Als de geschiedenis zich herhaalt - en alleen dan - kan de titelstrijd dus toch nog spannend worden."

Poll: Wordt de titelstrijd nog spannend?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024