'Bart Verhaeghe hakt knoop door over Preud'homme als bondscoach'

'Bart Verhaeghe hakt knoop door over Preud'homme als bondscoach'
Donderdag 05 april 2018 - 21:45   I  

Michel Preud'homme heeft de knoop doorgehakt. De Luikenaar lag lange tijd in polepositie om bondscoach van de Rode Duivels te worden, maar zal nu toch voor een terugkeer naar 'zijn' Standard kiezen. Volgende week moeten de laatste details afgerond worden. Dat schreef Het Laatste Nieuws vandaag.

Dat betekent ook dat Preud'homme geen bondscoach wordt, maar dat is volgens François Colin in Sport/Voetbalmagazine niet de juiste beslissing. Volgens hem is Preud'homme de geknipte persoon om Martinez op te volgen.

"Over Preud'homme wordt hier niet gepraat, liet zowel bondsvoorzitter Gérard Linard als technisch directeur Chris Van Puyvelde weten. Dat zou zeer onverstandig zijn. Er wordt ook gefluisterd dat hij internationaal nog niets bewees. Hallo? Nederlands bekerwinnaar met FC Twente en kampioen van Saudi-Arabië met Al-Shabab, de kleinste club van Riyad. Trainer van het jaar in beide landen en drie keer in België", aldus Colin.

Verhaeghe beslist

Toch zal de finale beslissing bij Bart Verhaeghe liggen volgens Colin. "Het dossier-bondscoach wordt echter niet beslist in de Houba de Strooperlaan, maar in het nabije Bever door Bart Verhaeghe. Hij zal zich ongetwijfeld al deze vraag gesteld hebben: als we tot na het WK wachten en Martínez wil of mag niet blijven, wie wordt dan bondscoach? Heeft iemand een andere naam dan Michel Preud'homme?"

Poll: Moet Verhaeghe zo snel mogelijk Preud'homme als bondscoach vastleggen?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Standard  I   Preud'homme

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024