Scheidsrechtersbaas komt met verrassend nieuws over penaltyfase Anderlecht

Scheidsrechtersbaas komt met verrassend nieuws over penaltyfase Anderlecht
Woensdag 04 april 2018 - 12:40   I  

Club Brugge kreeg hulp van de videoref bij de strafschopfase van Ruud Vormer. Daardoor pakte Club in blessuretijd alsnog de drie punten. De fase werd niet gezien door Lawrence Visser. Anderlecht daarentegen kreeg géén hulp van de videoref tijdens de wedstrijd tegen AA Gent.

Bronn trok Spajic nochtans duidelijk neer in de zestien en bij Anderlecht begrepen ze er niets van. De Servische verdediger ging nog vragen aan Lardot om naar de beelden te gaan kijken, maar die luisterde niet. De videoref greep uiteindelijk niet in en er werd verder gevoetbald.

Scheidsrechtersbaas Verbist komt nu nog eens terug op die fase en volgens hem moest de bal wel degelijk op de stip. De videoref greep niet in omdat het onduidelijk was dat het wel degelijk penalty was en omdat het allemaal iets te snel ging. “Daarover hebben we ook gepraat. De videoref verklaarde dat hij niet tussenkwam omdat het voor hem niet duidelijk was of er een strafschopfout werd gemaakt.”

Willekeur

Geert De Vlieger deed na die wedstrijd ook zijn beklag over de willekeur waarmee in België gefloten wordt. Soms wordt een fout bestraft met geel, maar iets later wordt een soortgelijke overtreding dan weer niet bestraft met een gele kaart.

"Die gele kaart was terecht en aan de overzijde moest er dan ook een gele kaart volgen. Kalu was er zelfs al voor, dus deze fase is eigenlijk nog duidelijker. Ook Anderlecht kon een strafschop krijgen voor die fout op Spajic. Voor ons zou het gemakkelijker als we zouden weten dat truitje-trek geel is, of een trekfout in de zestien strafschop en rood. Maar dat is nu het geval niet, het is eerder een volledige willekeur", aldus De Vlieger.

Poll: Was het een duidelijke overtreding volgens u?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024