Deze ref moet 'Slag om Vlaanderen' in goede banen leiden

Deze ref moet 'Slag om Vlaanderen' in goede banen leiden
Woensdag 04 april 2018 - 11:20   I  

Dit weekend staan er alweer enkele belangrijke wedstrijden op het programma. De belangrijkste is wellicht AA Gent-Club Brugge. Als AA Gent de competitie nog spannend wil maken dan moet het in de Ghelamco Arena winnen van Club. Als de bezoekers met de zege gaan lopen is de titel zo goed als binnen. Zeker als Anderlecht alweer met de punten morst tegen Charleroi.

De scheidsrechter die de spannende wedstrijd in goede banen moeten leiden is Nicolas Laforge. De scheidsrechters floot vorig weekend nog de wedstrijd tussen Zulte Waregem en OH Leuven in play-off 2. Daarin gaf hij één rode kaart en twee strafschoppen.

Een opvallende statistiek van Laforge is dat hij regelmatig rode kaarten en strafschoppen geeft. Dit seizoen gaf hij in de reguliere competitie maar liefst 9 rode kaarten en 9 strafschoppen in 21 wedstrijden. Daar komen dan nog eens 107 gele kaarten bij. De kans dat hij geen kaarten zal trekken dit weekend in de Slag om Vlaanderen is dan ook eerder klein.

Charleroi-Anderlecht

Anderlecht staat na speeldag 1 al met de rug tegen de muur en moet nu naar Charleroi. Geen eenvoudige wedstrijd, want de Carolo's lieten dit seizoen al zien dat ze de maat van Anderlecht kunnen nemen. Bovendien verloor Charleroi vorige week tegen Standard en kan het de punten dus erg goed gebruiken. Boucaut moet die wedstrijd fluiten.

Racing Genk-Standard

Racing Genk-Standard is dan weer een heruitgave van de bekerfinale. RC Genk zou maar al te graag revanche nemen voor die verloren bekerfinale, maar ook Standard wil maar al te graag winnen. Zij kunnen Anderlecht en AA Gent bij winst het vuur aan de schenen leggen en wie weet kan Standard nog een ticketje voor de Champions League in de wacht slepen.

Poll: Wint AA Gent de Slag om Vlaanderen?

TAGS  I  Club Brugge  I   AA Gent  I   Standard  I   Anderlecht  I   Charleroi  I   RC Genk

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024