Drie Anderlecht-spelers volledig afgemaakt: "Werden opgegeten door AA Gent"

Drie Anderlecht-spelers volledig afgemaakt:
Dinsdag 03 april 2018 - 14:52   I  

Anderlecht begon niet al te best aan de play-offs dit weekend. Het ging met 0-2 kopje onder in het eigen stadion tegen een gretig Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck haalde na de wedstrijd aan dat hij heel veel sterkhouders moest missen door schorsingen en blessures, maar de jongens die het normaal wel zouden moeten kunnen voor Anderlecht tekenden ook niet present.

Zo kwam het middenveld van Anderlecht niet in de wedstrijd. Leander Dendoncker mocht nog eens op 'zijn' middenveld staan, ook daar kon hij niet overtuigen. Kums was erg bleekjes en ook Morioka bracht niet waarvoor hij gehaald werd. 

Peter Vandenbempt was in zijn analyse voor Sporza dan ook erg scherp voor de drie spelers van Anderlecht. "Gent had meer kansen en was collectief en individueel beter. Het trio Dendoncker-Morioka-Kums werd opgegeten door het Gentse middenveld. Dat zijn toch de ervaren spelers die het verschil moeten maken bij Anderlecht, die de ploeg naar een hoger niveau zouden moeten tillen. Maar ze gaven niet thuis. De betere jongens waren jonge, onervaren spelers, zoals Saelemaekers en Gerkens."

"Oplossingen zoeken"

Anderlecht presteerde dus alweer ondermaats en Vanhaezebrouck moet volgens Vandenbempt dan ook alweer op zoek naar oplossingen. "Anderlecht creëert nauwelijks kansen en staat achteraan op lemen voeten. Enkel Sels heeft een veel hogere score voorkomen. Het was een prestatie zoals er al zoveel zijn geweest dit seizoen. In de strijd om plaats twee en misschien wel in de strijd om Europees voetbal moeten de individuele spelers dringend hun niveau opkrikken en moet trainer Vanhaezebrouck oplossingen zoeken."

Poll: Vindt Vanhaezebrouck die oplossingen nog?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024