'Club Brugge wordt in een recordtempo kampioen'

'Club Brugge wordt in een recordtempo kampioen'
Dinsdag 03 april 2018 - 13:47   I  

Club Brugge zette play-off 1 gisteren goed in met een overwinning tegen Racing Genk. Aangezien Anderlecht (en Charleroi) punten lieten liggen kon het al meteen verder wegspringen van de eerste achtervolgers. Met nu uitwedstrijden tegen AA Gent en Anderlecht in het verschiet zou het snel kunnen gaan voor blauw-zwart.

Het Nieuwsblad berekende namelijk hoe snel Club Brugge de titel al zou kunnen binnenhalen als echt alles zou meezitten. Dat zou in een recordtempo zijn, want Club zou dan al op 22 april zeker zijn van de titel. Nooit eerder kon een ploeg zich in de play-offs tot landskampioen kronen.

Eerste zege tegen Anderlecht in 20 jaar

Blauw-zwart kan ten vroegste over achttien dagen, op zondag 22 april, thuis tegen Standard kampioen spelen. Daarvoor moeten de Bruggelingen de komende wedstrijden wel twaalf op twaalf pakken en dus gaan winnen op het veld van AA Gent én dat van Anderlecht. Een Brugse zege in het Constant Vanden Stockstadion is al twintig jaar geleden. Daarna speelt Club Brugge thuis tegen Charleroi en Standard. Als het die vier matchen wint, zal het elke tegenstander in Play-Off 1 geklopt hebben en 49 punten tellen.

Concurrentie moet meewerken

Dan moet uiteraard alles meezitten en moeten de tegenstanders zelf ook heel wat steken laten vallen. Dus binnen is de titel absoluut nog niet en al zeker niet in een recordtempo. Maar het maakt wel duidelijk dat die voorsprong van Club Brugge momenteel echt wel veel is.

Vier Brugse zeges volstaan echter niet. Ook de concurrentie moet wat meewerken. AA Gent, Racing Genk en Standard mogen na vijf speeldagen de kaap van 34 punten nog niet gerond hebben. Anderlecht en Charleroi hebben 35 punten nodig om een historisch vroeg titelfeest te verstoren.

Poll: Ziet u Club al zo snel kampioen worden?

TAGS  I  Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024