'Standard maakt het Anderlecht plots bijzonder lastig'

'Standard maakt het Anderlecht plots bijzonder lastig'
Dinsdag 03 april 2018 - 13:20   I  

De play-offs zijn begonnen en de kaarten zijn al stevig door elkaar geschud op speeldag 1. Standard deed een gouden zaak en staat plots op drie punten van Anderlecht en AA Gent. Club Brugge lijkt nu al op weg naar de titel en voor Charleroi en Racing Genk lijken het geen gemakkelijke play-offs te worden.

De ploeg die niets meer te verliezen heeft is Standard, dat nu al een ticket voor de Europa League op zak heeft. Na de bekerfinale spraken sommige spelers al van plek 2 in de play-offs, want dat zou betekenen dat ze kunnen meestrijden voor een plekje in de Champions League. Na de eerste speeldag is dat niet eens zo ver weg.

Volgende speeldag trekt Standard naar Racing Genk, dat uit is op revanche na de bekerfinale. Als het daar kan winnen kan het meteen al gedeeld tweede staan, als Charleroi thuis wint van Anderlecht en Club Brugge gaat winnen op het veld van AA Gent.

Standard kan altijd wat meer tegen Anderlecht

In Luik staan de twee wedstrijden tegen paars-wit al met een rood kruis aangeduid in de agenda van de Standard-fan. Als ze nog twee wedstrijden mogen winnen, dan zijn dat ongetwijfeld die tegen Anderlecht. Paars-wit zal dus niet alleen van AA Gent stevige concurrentie krijgen, maar moet dus ook oppassen voor Standard.

De spelers zelf geloven er alvast in. "Deze zege geeft ons vertrouwen om play-off 1 goed in te zetten en te gaan voor de hoogste plaatsen. We hebben niks meer te verliezen, maar we blijven wel bescheiden", aldus Pocognoli in La DH

Ook zijn ploeggenoot Marin gaat voor het hoogst haalbare."We zijn goed momenteel en niemand weet waar dit zal eindigen. Ook de volgende wedstrijd willen we winnen, want we willen bewijzen dat we er nog steeds vol voor gaan, ondanks de bekerzege", aldus Razvan Marin.

Poll: Moet Anderlecht vrezen voor Standard in play-off 1?

TAGS  I  Anderlecht  I   Standard

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024