Vandenbempt: "Zij worden kampioen en zij worden tweede"

Vandenbempt:
Dinsdag 03 april 2018 - 13:08   I  

Play-off 1 werd dit weekend op gang getrapt en het werd meteen duidelijk dat elke speeldag vanaf nu belangrijk wordt. Anderlecht verloor plek 2 al aan AA Gent, Club Brugge verstevigde de leidersplaats en Standard komt op kousenvoeten opzetten.

Die late treffer van Refaelov maakt een wereld van verschil, want Club heeft nu 9 punten op voorsprong op Anderlecht en AA Gent. Peter Vandenbempt denkt dan ook dat Club Brugge die leidersplaats niet uit handen zal geven. Dan moet er al heel wat mislopen.

"Er was al niemand die vooraf geloofde dat Club Brugge een voorsprong van zes punten uit handen zou geven. Op basis van de kwaliteit en de stabiliteit die het heeft getoond en de fitte en ruime kern met veel wisselmogelijkheden. Club Brugge bleef zelfs met maar 3 overwinningen in 9 competitiematchen na Nieuwjaar goed voetballen. Dat is belangrijk. En niemand geloofde echt dat Anderlecht, ondanks die 9 op 9 voor de play-offs, een parcours zou afleggen met zeven of acht zeges in POI. Club werd vooraf al buiten bereik geacht en nu, met die drie punten extra, nog meer. Ik weet wel dat het gevaarlijk is om in Play-off I voorspellingen te doen, maar ik doe het toch: Club Brugge wordt kampioen", aldus Vandenbempt voor Sporza.

"Gent heeft beste prestatie van het weekend neergezet"

Toch was het vooral AA Gent dat indruk maakte dit weekend. Anderlecht weet nu meteen waar het aan toe is en zal moet knokken voor die tweede plek. AA Gent is nu plots de grote uitdager geworden van Club Brugge en is de favoriet voor plek 2.

"Gent heeft dit weekend de beste prestatie geleverd in Play-off I. Defensief was het heel sterk. De verdedigers staan er als een huis, een gigantisch verschil met Anderlecht, en zijn voetballend zeer goed. Gent heeft een middenveld met grinta, loopvermogen, duelkracht en voetballend vermogen en een goeie spits. Er zijn veel jongens met een individuele actie en er zitten dus nog veel wisselmogelijkheden op de bank. Gent zit in de flow, heeft vertrouwen en die zege tegen Anderlecht was nog eens een enorme boost. Gent is met stip de kandidaat voor plaats twee."

Poll: Komt de voorspelling van Vandenbempt uit?

TAGS  I  Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024