Vanaken gooit olie op het vuur: "Na één speeldag..."

Vanaken gooit olie op het vuur:
Dinsdag 03 april 2018 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft nu al een voorsprong van negen punten uitgebouwd op Anderlecht. Dat terwijl paars-wit zelf verklaarde nog titelkandidaat te zijn. Niet dus, en dat komt erg hard aan. Play-off 1 is immers nog maar één speeldag ver.

"Deze voorsprong mogen we eigenlijk niet meer weggeven", reageert Hans Vanaken in Het Laatste Nieuws. "Op voorhand besefte iedereen dat dit een uitgelezen kans was om uit te lopen. Al waren we ook op onze hoede: bij een nederlaag kon Gent volgende week tot op drie punten naderen."

"We wisten op voorhand dat we de helft van onze voorsprong zouden kwijtspelen. Maar na één speeldag tellen we al opnieuw een kloof van negen punten... (lachje) Dat hadden we niet durven denken."

Club Brugge zit nu in een zetel de komende weken. "Deze zege is cruciaal met het oog op de uitwedstrijden tegen AA Gent en Anderlecht", stelt Vanaken. "Het is goed dat we op voorhand wat speling hebben. Kijk, alle zes ploegen in play-off 1 zijn aan elkaar gewaagd. Iedereen kan van elkaar winnen. Dat is een gevaar, maar voor ons misschien een positieve zaak."

Poll: Twijfelt u nog aan de titel voor Club?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024