De Vlieger hekelt arbitrage na Anderlecht-Gent: "Volledige willekeur"

De Vlieger hekelt arbitrage na Anderlecht-Gent:
Maandag 02 april 2018 - 07:26   I  

Anderlecht-Gent werd een leuke partij voetbal met twee ploegen die op zoek gingen naar een doelpunt. AA Gent kwam meteen goed uit de startblokken en vooral de flanken (Simon en Kalu) waren een gesel voor de defensie van paars-wit. Obradovic en Saelemaekers hadden hun handen vol met de vinnige flankspelers van AA Gent.

Zowel Obradovic als Saelemaekers hadden wat foutjes nodig om de snelle spelers af te stoppen. Saelemaekers ging in de eerste helft even aan het truitje hangen van Simon en werd daar, tot woede van Vanhaezebrouck, met geel voor bestraft. Dat heeft een invloed gehad volgens Vanhaezebrouck.

"Saelemaekers deed het goed, maar werd meteen beladen met een onterechte gele kaart na een volledig correcte tackle. Daarom was ik ook zo kwaad. Dan moet zo'n jongen nog een uur tegen Simon voetballen zonder risico's te nemen. Niet simpel", aldus Vanhaezebrouck.

"Zou gemakkelijker zijn"

Geert De Vlieger was gisteren analist bij Play Sports. Volgens hem was die gele kaart wel terecht, niet omwille van de tackle maar wel omwille van het truitje-trek. In de tweede helft ging ook Obradovic, net buiten de zestien, aan het truitje hangen van Kalu maar hij werd daar niet voor bestraft. Spajic ging in de zestien aan de overkant dan weer neer na een trekfout van Bronn. Die fases werden niet bestraft en dat is volgens Geert De Vlieger toch wel een probleem.

"Die gele kaart was terecht en aan de overzijde moest er dan ook een gele kaart volgen. Kalu was er zelfs al voor, dus deze fase is eigenlijk nog duidelijker. Ook Anderlecht kon een strafschop krijgen voor die fout op Spajic. Voor ons zou het gemakkelijker als we zouden weten dat truitje-trek geel is, of een trekfout in de zestien strafschop en rood. Maar dat is nu het geval niet, het is eerder een volledige willekeur", aldus De Vlieger.

Poll: Moeten de regels duidelijker worden toegepast?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent  I   De Vlieger

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024