Boskamp twijfelt niet: "Zij hebben beste ploeg in play-off 1"

Boskamp twijfelt niet:
Zaterdag 31 maart 2018 - 07:58   I  

De play-offs werden vrijdagavond door Standard en Sporting Charleroi op gang getrapt. Zondag en maandag komen met Anderlecht, Gent, Club Brugge en KRC Genk ook de andere tenoren in actie. Als het van Johan Boskamp afhangt, is er slechts één ploeg die de titel verdient: Club Brugge.

“Laat duidelijk zijn dat Club het verdient om kampioen te worden. Als je het hele seizoen op kop hebt gestaan, ben je gewoon de beste ploeg", steekt Boskamp van wal in Het Belang van Limburg. "Maar je zit nu eenmaal met het idiote systeem van de halvering van de punten. Als Anderlecht twee keer wint van Brugge staan ze bij wijze van spreken al gelijk. Mislopen kan dus nog zeker, maar eerlijk is het niet.”

"Ik ben geen fan van de play-offs"

“Ik heb al vaker aangegeven geen fan van de play-offs te zijn", gaat Boskamp verder. "De kwaliteit zou er beter op worden, maar iedereen heeft toch die vreselijke bekerfinale gezien tussen Genk en Standard. Dat zijn twee play-off 1-ploegen, twee topclubs. Na een helft heb ik afgehaakt. Bleek het achteraf nog de beste te zijn ook. Als dat de maatstaf is voor play-off 1, dan kijk ik niet meer. Voor supporters is dat anders, omdat ze betrokken zijn. Maar neutrale voetballiefhebbers gaan er weinig plezier aan beleven. Toch blijf ik hopen op spektakel."

De povere bekerfinale ligt Boskamp duidelijk nog op de maag. "Pozuelo, Malinovski, Carcela... allemaal lieten ze het afweten op de Heizel. Achteraf ging het vooral over het tijd rekken van de Rouches, maar Genk gaf zelf ook niet thuis. Die kans op Europees voetbal zijn ze nu kwijt in Limburg. Het moet nu dan maar gebeuren. Trossard is terug, mogelijk komt over enkele weken ook Berge er nog aan. Maar ik vrees toch dat het te laat is om de remonte volledig in te zetten.”

Teodorczyk

De Nederlandse analist staat ook versteld dat Anderlecht plots terug lijkt van weggeweest. “Kom je bij Anderlecht, dat plots weer over een scorende Teodorczyk beschikt. Allemaal typische Teo-goaltjes in de zestien. Marc Coucke zal wel denken dat het door hem komt, al betwijfel ik dat", besluit Boskamp.

Poll: Heeft Club Brugge de beste ploeg in play-off 1?

TAGS  I  Boskamp  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Charleroi  I   AA Gent  I   Standard  I   RC Genk

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024