Haalt Anderlecht absolute publiekslieveling terug? “Onze deur staat open”

Haalt Anderlecht absolute publiekslieveling terug? “Onze deur staat open”
Vrijdag 30 maart 2018 - 10:24   I  

Toen hij de kleuren van RSC Anderlecht verdedigde lag hij al in de bovenste schuif bij de supporters, en dat is ondanks het feit dat hij al járen weg is uit België niet veranderd. Marcin Wasilewski, die het log van paars-wit op zijn kuit liet tatoeëren, is en blijft een publiekslieveling in het Constant Vanden Stockstadion.

Als het van perschef David Steegen afhangt, mag Wasilewski op een dag gerust terugkeren naar Brussel. “Afgeschreven door iedereen, maar hij kwam wel terug en won de Premier League. Eindeloos respect. Onze deur staat altijd voor hem open”, klinkt het in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Dat Wasilewski terugkeerde na die vreselijke openbeenbreuk, zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Steegen krijgt nog steeds kippenvel als hij aan de bewuste fase terugdenkt. "Ik hoorde 'Wasyl' schreeuwen van de pijn tot in de gang", aldus de perschef. Hij moest, net in dienst bij paars-wit, meteen sterk in zijn schoenen staan. “Ik werkte pas een paar weken bij Anderlecht, maar toen heb ik een drastisch besluit genomen: enkel ik zou praten met de media.”

“Alleen zo kon ik venijnige reacties vermijden - anders stond de directie voor de camera's zijn gal te spuwen. In de maanden nadien zag ik 'Wasyl' met zijn 'zakske' op de parking om eenzaam te trainen in een achterkamertje”, herinnert Steegen nog.

Poll: Moet Wasilewski terugkeren naar Anderlecht?

TAGS  I  Wasilewski  I   Anderlecht

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024