Birger Verstraete: "Alleen dan verlaat ik AA Gent"

Birger Verstraete:
Woensdag 28 maart 2018 - 17:39   I  

Op zijn achttiende debuteerde Birger Verstraete in het eerste elftal van Club Brugge, maar een onbetwiste titularis werd de middenvelder nooit in het Jan Breydelstadion. Ondertussen doet Verstraete het prima bij… AA Gent.

Al is de middenvelder daar pas echt goed beginnen voetballen na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck. Yves Vanderhaeghe kwam, gaf Verstraete vertrouwen en begon te winnen. Verstraete weet dan ook waar de nieuwe coach het verschil heeft gemaakt dit seizoen.

"De coach weet perfect hoe ons te prikkelen. Bij veel jongens raakte hij de juiste snaar. Dylan Bronn, Roman Jaremtsjoek en ikzelf, die onder Hein Vanhaezebrouck minder aan de bak kwamen, profiteerden daarvan en bloeiden open door zijn vertrouwen. Een positief verhaal dus. Zijn theorie is niet breed uitgesmeerd, maar beknopt en altijd to the point", aldus Verstraete in Sport/Voetbalmagazine.

Vertrekken

Verstraete denkt trouwens nog niet echt aan vertrekken. Zijn werk is in Gent namelijk nog niet afgerond, want hij wil eerst een prijs pakken. Met lege handen zal die de Ghelamco Arena niet verlaten. Alleen bij een titel zou Verstraete dus eventueel kunnen vertrekken.

"Als ik AA Gent ooit verlaat, dan zal het gebeuren met iets tastbaars. Een prijs, dus een beker of een titel. Ik wil graag eens iets winnen, als ploeg een trofee als beloning krijgen voor alle inspanningen. De trainer duldt ook geen laksheid, niemand mag op cruisecontrol aan een wedstrijd beginnen. Dan bestaat de kans dat hij serieus ambetant wordt. Geen aanrader, hoor", besluit Verstraete.

Poll: Kan AA Gent nog kampioen worden?

TAGS  I  AA Gent  I   Verstraete

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024