Jong België doet gouden zaak tegen Hongarije

Jong België doet gouden zaak tegen Hongarije
Maandag 26 maart 2018 - 21:56   I  

Jong België nam het vanavond op tegen Hongarije. Een ontzettend belangrijke wedstrijd in de EK-kwalificatiecampagne. Als het won dan nam het afstand van Hongarije, de grootste uitdager voor de eerste plek. De jonge Duivels keken er alvast naar uit en hoopten dat de 1-4 tegen Nederland nu een mooi vervolg kreeg.

Het begon alvast uitstekend voor de jonge Duivels. Na tien minuten moest de Hongaar Bence Toth al naar de kant met een rode kaart. Nog geen tien minuten later kon Racing Genk-speler Siebe Schrijvers de Belgen op voorsprong brengen.

Jong België op rozen, maar de verlossing kwam pas in de tweede helft. Eerst verdubbelde Dodi Lukebakio de score en iets later kon Dimata het helemaal beslissen voor België vanop de stip. Ze doen zo een gouden zaak voor het EK U21.

België heeft nu 17 punten, Zweden en eerste achtervolger volgt al op zes punten, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Er wacht de Belgen nu nog een hele reeks uitwedstrijden, maar hopelijk kunnen ze de goede flow gebruiken om de kwalificatie definitief binnen te halen.

Poll: Haalt jong België het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I   U21

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024