Martinez begaat flater: "Dat is bijna hatelijk"

Martinez begaat flater:
Maandag 26 maart 2018 - 10:05   I  

De Rode Duivels oefenen dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion tegen Saudi-Arabië. Iedereen gaat ervan uit dat onze nationale ploeg ruim wint, maar op welke manier dat precies zal zijn is nog niet duidelijk. Bondscoach Roberto Martinez is zelfs bereid om countervoetbal te hanteren.

Volgens Columnis Hugo Camps beging Martinez een flater van jewelste door te verkondigen dat hij bereid is om de Rode Duivels te laten counteren tegen Saudi-Arabië. "De grootste zorg van Jan Vertonghen was dat hij tijdig in zijn kamertje zou zitten voor Gent-Wevelgem. Roberto Martínez moest zich maar wat haasten met training en besprekingen. Voor een oefenpot tegen Saoedi-Arabië laat een gezonde Vlaamse jongen de koers niet liggen. Al helemaal niet nadat de bondscoach zich laat ontvallen dat de Rode Duivels op het WK niet vies mogen zijn van countervoetbal. Een bijna hatelijke uitspraak van een leermeester die kan beschikken over technische briljantjes als Hazard, De Bruyne en Dembélé. Eigenlijk inciviek", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Camps verwacht toch net iets meer van de Rode Duivels dan pakweg Nederland en Engeland. "Ik zag Nederland-Engeland. Er werd alleen maar gecounterd. De verveling droop van de tribunes. Ronald Koeman kreeg een lawine van onbegrip over zich heen. Dit was geen Europees voetbal meer. Oranje heeft niet de beschikking over spelers als Hazard en De Bruyne, wij wel. Dat moet terug te zien zijn in het concept, om niet te zeggen in tiki-taka. Helaas, inseminatie met het underdoggevoel blijft de zweverige boodschap van de hoogste voetballeider."

"Duitsland speelt nooit countervoetbal"

"Vincent Kompany riep laatst weer: 'Wij kunnen perfect wereldkampioen worden.' Dan moet er wel iets meer te zien zijn dan countervoetbal, Vincent. Het Duitse model dat Martínez inriep, is een ideologisch misverstand. De Mannschaft speelt nooit countervoetbal. Wel staat het collectief voorop. 

"Ik begrijp dat de spelers niet warmlopen voor een wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Het ex-team van Bert van Marwijk is een paasei, geen serieuze tegenstander. Het is een non-affiche die niemand wijzer maakt. Voor evenveel onnozelheid laat je de Rode Duivels tegen Malta of Gibraltar spelen. Lucratieve bezigheidstherapie, meer is het niet. Countervoetbal leer je tegenwoordig ook bij Anderlecht", besluit Camps.

Poll: Vind jij dat de Rode Duivels countervoetbal mogen spelen?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024