Standard haalt flink uit naar andere topclubs: "Dat stoort hen"

Standard haalt flink uit naar andere topclubs:
Maandag 26 maart 2018 - 09:12   I  

Vrijdag trekken de play-offs zich op gang. In play-off 1 prijkt Club Brugge trots aan de leiding met zes punten meer dan eerste achtervolger RSC Anderlecht. Met ook nog KAA Gent, Sporting Charleroi, KRC Genk én Standard in de top zes, beloven het nog tien leuke speeldagen te worden. Bij Standard hopen ze straks ondanks hun huidige zesde plaats te vlammen.

On dérange les autres. Het stoort de andere clubs dat Standard opnieuw in de top zes staat”, zegt sportief directeur Olivier Renard vol vertrouwen in Het Laatste Nieuws. “Het volstaat om te zien dat Venanzi niet verkozen is in de raad van bestuur van de Pro League. Snap jij dat? Een club als Standard die daar niet vertegenwoordigd is?”, vraagt Renard zich luidop af.

Al troosten ze zich in Luik met de gedachte dat de beker al binnen is en dat er ook straks in play-off 1 nog iets mogelijk is. "Ach, we hebben net onze tweede prijs in drie jaar gepakt. (grijnst) Er zijn andere ploegen die het zogezegd goed doen, maar die in hun geschiedenis nog geen pakje chips gewonnen hebben. We boezemen opnieuw angst in, denk ik. Onze mentaliteit, ons voetbal, onze grinta waar zo vaak mee gelachen wordt door de buitenwereld.”

“Deze club staat opnieuw waar ze thuishoort, de supporters zijn opnieuw chauds, dat voelen de mensen”, gaat Renard verder. “Hier is het altijd een beetje 'iedereen tegen de rest'. Op zich is dat geen slechte zaak. We moeten er alleen voor zorgen dat we niet nonchalant worden. Bij Standard mag je de voet niet van het gaspedaal halen, want dan crash je. Ik heb het gevoel dat we veel ploegen kunnen 'ambeteren'. En ik begrijp dat ze niet graag naar Sclessin zullen komen."

Poll: Kan Standard in de top drie eindigen?

TAGS  I  Standard  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   AA Gent  I   Charleroi  I   RC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024