'Dit wordt de vervanger van Dennis Appiah'

'Dit wordt de vervanger van Dennis Appiah'
Zaterdag 24 maart 2018 - 15:40   I  

Het seizoen van Dennis Appiah is afgelopen. Dat is slecht nieuws voor paars-wit in de aanloop naar Play-off 1. Appiah was een vaste waarde in het team van coach Hein Vanhaezebrouck. Met ook Najar nog steeds in de lappenmand blijven er weinig alternatieven over op de rechterflank.

Nu wordt het wellicht depanneren met Alexandru Chipciu en belofte Alexis Saelemaekers (18). Beide heren hebben bijzonder weing speelminuten bij de A-kern in de benen. Chipciu was een vaste waarde onder Weiler, maar komt bij Vanhaezebrouck amper van de bank.

Sinds 18 november (wedstrijd tegen Moeskroen) heeft hij 191 minuten op de teller staan. Dat is iets meer dan twee volledige wedstrijden. Bijzonder weinig dus om zo play-off 1 in te stappen. Saelemaekers mag wel steeds meespelen met de beloften, maar bij de eerste ploeg kwam hij niet verder dan een invalbeurt tegen STVV. Toen mocht hij zestien minuten proeven van het echte werk.

Hein is fan

Toch bleek Vanhaezebrouck toen fan van de jonge lefgozer. “Hij kwam met veel lef op het veld en speelde erg enthousiast. Hij speelt op een plaats – rechtsmidden – waar we veel opties hebben, maar ik ben blij dat zulke jonge jongens zichzelf tonen”, aldus Vanhaezebrouck in La Dernière Heure.

Toch wil de coach van Anderlecht niet dat zijn jonkies stappen overslaan. Al lijkt hij nu weinig keuze te gaan hebben. “We moeten nu ook niet denken dat we al onze wedstrijden gaan winnen met vijf spelers van achttien jaar in de ploeg. We moet hen ook niet verbranden. Het is geen cadeau voor die jongens om in een ploeg te spelen die niet draait, al is het wel een mentale oefening.”

Poll: Wie zou van u de voorkeur krijgen?

TAGS  I  Saelemaekers  I   Anderlecht  I   Appiah

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024