Martinez licht tipje van de sluier: "Zíj maken kans om mee te gaan naar WK"

Martinez licht tipje van de sluier:
Vrijdag 23 maart 2018 - 17:45   I  

In mei moet Roberto Martinez mogelijk enkele hartverscheurende keuzes maken. De bondscoach van de Rode Duivels mag in totaal twintig veldspelers en drie doelmannen meenemen naar het WK in Rusland. Als alles volgens plan verloopt, komen (de meeste van) de 23 geselecteerden uit de huidige selectie van 28.

Vrijdagnamiddag, op het persmoment van de Rode Duivels, lichtte Martinez een klein tipje van de sluier over zijn selectieprocedure. "Ik wil in dit trainingskamp een beeld krijgen van hoe goed iedereen is. De 28 die hier zijn maken een goede kans om erbij te zijn op het WK. Al zijn er nog wel enkele andere jongens die we van nabij volgen. Maar het grootste deel van de WK-groep zal uit deze kern van 28 komen", vertelde de bondscoach aan Het Nieuwsblad.

Dat is meteen slecht nieuws voor enkele spelers die nog steeds dromen van een WK-selectie. Christian Benteke, die vorige week vrijdag werd gepasseerd door Martinez, moet zich dus ernstig zorgen maken over zijn deelname aan het WK. Vier jaar geleden moest de spits van Crystal Palace nog verstek geven voor het wereldkampioenschap in Brazilië - toen met een blessure. Nu dreigt Benteke voor de tweede keer op rij een WK mis te lopen.

Ook spelers als Dennis Praet, Nicolas Lombaerts, Adnan Januzaj, Hans Vanaken, Thomas Foket en Charly Musonda Jr zullen straks niet van de partij zijn in Rusland, tenzij ze zich alsnog enorm in de kijker weten te spelen. In dit artikel lees je welke spelers eveneens (zo goed als zeker) naast een selectie zullen grijpen.

Poll: Ben jij het eens met de selectie van Martinez?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024