Belgische Voetbalbond spreekt zich uit over Preud'homme als bondscoach

Belgische Voetbalbond spreekt zich uit over Preud'homme als bondscoach
Woensdag 21 maart 2018 - 06:25   I  

De toekomst van Michel Preud'homme houdt dezer dagen héél wat mensen bezig. De succesvolle oefenmeester werd deze week al in verband gebracht met een terugkeer naar Standard, maar ook de job van bondscoach bij de Rode Duivels blijft een mogelijkheid voor MPH. Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) laten ze zich ondanks alles niet opjagen.

"De voetbalbond is niet van plan zich ­onder druk te laten zetten nu Michel Preud'homme, de ­beoogde nieuwe bondscoach na het WK, schermt met aanbiedingen van andere clubs en mogelijk zelfs nationale teams", zo schrijft Het Nieuwsblad op woensdag.

“Wij houden vast aan onze plannen om pas na het WK over de bondscoach te spreken”, zegt een hooggeplaatste bron bij de Voetbalbond in de krant. “We kunnen niet bij elk ­bericht of evenement van strategie veranderen. Na het WK ­maken we een evaluatie en nemen we een beslissing. Daar blijven we bij.”

Martinez: "Ik zie hier op lange termijn veel mogelijkheden"

Huidig bondscoach Roberto Martinez, die dus na het WK zal ­worden geëvalueerd, zegt alvast niet op voorhand 'neen' tegen een verlengd verblijf in ons land. Daar waar hij aanvankelijk maximum twee jaar bondscoach wilde zijn, lijkt de Spanjaard nu toch anders over de hele zaak te denken.

“Ik woon graag in België, ik hou van de verantwoordelijkheid die ik krijg door de Rode Duivels te mogen leiden”, aldus Martinez. “Ik zie hier op de lange termijn veel mogelijkheden. Ik zie een langere periode als bondscoach dus wel zitten. Maar ik weet ook wel dat het WK cruciaal wordt. Daarom vind ik die contractverlenging op dit moment geen thema. Ik kan het niet helpen dat ­iemand in de wachtkamer zit. Het enige wat nu telt, is Saudi-Arabië en de voorbereiding op het WK."

Poll: Voor wie kies jij?

TAGS  I  Preud'homme  I   Martinez  I   Rode Duivels  I   Club Brugge  I   Standard

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024