Genk terechtgewezen: "Hij was zeker niet de slechtste man op het veld"

Genk terechtgewezen:
Maandag 19 maart 2018 - 12:00   I   door Redactie

Racing Genk wees na de verloren bekerfinale naar scheidsrechter Jonathan Lardot en naar Standard. Kristof Liberloo, Genk-watcher van Het Belang van Limburg, vindt dat de Limburgers in de eerste plaats de schuld bij zichzelf moeten leggen voor de 0-1-nederlaag na verlengingen tegen Standard.

"KRC Genk moet vooral naar zichzelf kijken, niet naar Luik of de Luikse ref. Jonathan Lardot was zaterdagavond lang niet de slechtste man op het terrein in het Koning Boudewijnstadion. En Racing had vóór het tijdrekken van de Rouches begon al negentig minuten de tijd gekregen om het verschil te maken", stelt Liberloo. 

"Dat deed blauw-wit niet. Deels door de stugge tegenstander. Rouwdouwer Christian Luyindama herschreef in Wikipedia het artikel onder de noemer 'voetbal'. Daar is niet langer sprake van 'balsport', maar wordt melding gemaakt van 'een wereldwijde populaire krachtsport'. Spieren haalden het eergisteren van gratie. Maar Genk wist op voorhand dat Standard elke kilogram in de strijd zou werpen. Dus: geen excuus."

"In Play-off 1 is voor Genk alles nog mogelijk"

"Niet dat we hard zijn voor KRC Genk en Standard bejubelen. Racing zou de bekerwinst net zoveel verdiend hebben als de Rouches. Of beter: even weinig, gezien de erg platte partij. Maar de Luikenaars haalden het. Dus moet het vizier bij Genk nu snel op play-off 1. Zonder zeuren. Want daar is alles nog mogelijk."

"Anderlecht, AA Gent en andere Club Brugges zullen hun duel met Clement en co anders aanpakken dan de Rouches eergisteren en wél zelf voor de aanval kiezen. Dan is het aan KRC Genk om zijn beste voetbal te tonen. Het heeft daar nog altijd de ploeg en de coach voor. Ook na een verloren bekerfinale", klinkt het hoopvol bij Liberloo.

Poll: Wat vond jij van de prestatie van Lardot?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard  I   Lardot

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024