'KV Mechelen hakt belangrijke knoop door over toekomst Tim Matthys'

'KV Mechelen hakt belangrijke knoop door over toekomst Tim Matthys'
Maandag 19 maart 2018 - 08:28   I  

Bij KV Mechelen begint het stilaan door te dringen. Volgend seizoen zal het vol aan de bak moeten in 1B. De club is uiteraard niet van plan om daar lang te blijven en wil zo snel mogelijk terug naar de hoogste regionen van het Belgische voetbal. Het liefst volgend seizoen al, maar eenvoudig wordt dat niet. Het werd dit seizoen nog duidelijk dat er heel wat concurrentie is in 1B.

Het was een opvallend beeld na de degradatie. Tim Matthys die met een krop in de keel zijn teleurstelling niet kon verbergen voor de camera van VTM. Het mag duidelijk zijn dat de degradatie hard aankwam in Mechelen en in het bijzonder bij Matthys. De Oost-Vlaming speelt al lange tijd bij Mechelen en dan komt zo iets extra hard aan. Matthys wordt bovendien een dagje ouder (34) en zijn voetbalcarrière loopt dan stilaan ten einde.

Dit was echter niet het afscheid dat hij in gedachten had en daarom namen Matthys en KV Mechelen een beslissing over zijn toekomst. De speler van KV Mechelen doet er nog een jaartje bij, want hij wil met KV Mechelen terug naar eerste klasse. Nadien hangt hij zijn voetbalschoenen aan de haak en krijgt hij een andere rol binnen de club. Dat vertelde de speler gisteren zelf op Radio 1.

"Niet het afscheid dat ik wou"

 "Het is de bedoeling om nog een jaar te spelen, de titel te pakken in 1B en om dan een plaats in de sportieve cel te krijgen. Er zijn al enkele gesprekken geweest met het bestuur. Het zou wrang zijn om afscheid te nemen op deze manier, met een degradatie. Zo had ik het me niet ingebeeld."

Welke rol hij net zal krijgen is nog niet geweten. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans reëel dat hij op termijn een belangrijke sportieve verantwoordelijkheid krijgt. Wie weet zien we Matthys binnenkort wel naast het voetbalveld staan. Of dat in 1A of 1B zal zijn weten we binnen enkele seizoenen.

Poll: Keert KV Mechelen volgend seizoen al terug naar 1A?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Matthys

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024