Degryse heeft fikse waarschuwing voor Club Brugge, Anderlecht en AA Gent

Degryse heeft fikse waarschuwing voor Club Brugge, Anderlecht en AA Gent
Maandag 19 maart 2018 - 07:40   I  

Nu de bekerfinale gespeeld is kunnen we rustig uitkijken naar de start van play-off 1. Iedereen hoopt dat we daarin betere voetbal zullen zien dan dit weekend het geval was. Club Brugge zal Anderlecht en AA Gent proberen af te houden. Die strijden in eerste instantie voor plek 2, maar dromen toch ook van meer. De rol van de andere ploegen is minder duidelijk.

Zo ziet Marc Degryse een opvallende rol weggelegd voor Standard. De Luikenaars maakten voetballend dan weinig indruk zaterdag, een hecht team staat er wel. Men kan zeggen van Sa Pinto wat men wilt, maar hij heeft wel een collectief neergezet waar veel clubs schrik van hebben. Degryse denkt dan ook dat Club Brugge, Anderlecht en Gent de Luikenaars niet graag zien komen.

"Sá Pinto heeft van Standard een hecht geheel gesmeed, nog meer naast dan op het veld, want met 44 punten - niet eens de helft - play-off 1 halen op de laatste speeldag, is niet bepaald iets om fier op te zijn. Maar er is wél chemie tussen coach en spelersgroep, dat zag je ook aan de uitgelaten taferelen op de persconferentie na de bekerfinale. Net die goede sfeer doet me vermoeden dat Standard best nog wel een rol kan spelen in play-off 1. Ik geloof niet dat Club, Anderlecht en Gent de Rouches graag zien komen. Zij kunnen scherprechter spelen in de strijd om de eerste plaatsen", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Rust in Luik

Normaal gezien is Sclessin ook een vulkaan die elk moment kan uitbarsten. Dit seizoen bleven ze bij Standard echter erg rustig. Ook toen het niet goed ging met Standard bleven Venanzi en Renard hun coach steunen. Met succes zo blijkt nu, want de eerste prijs is toch al binnen. Dat er nu rust heerst in Luik maakt dit Standard volgens Degryse net nog gevaarlijker.

"Zo zie je maar dat stabiliteit, in de mate van het mogelijke, altijd loont. Renard scoorde bovendien punten met zijn transferbeleid in januari van dit jaar - Carcela is een schot in de roos, Koutroubis speelde een vlekkeloze bekerfinale, en Cimirot deed de geschorste Agbo vergeten. Goed werk geleverd van Renard. Standard kan zonder zorgen naar play-off 1 - dat maakt ze des te gevaarlijker."

Poll: Zal Standard een belangrijke rol spelen in play-off 1?

TAGS  I  Standard  I   Anderlecht  I   AA Gent  I   Club Brugge

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024