Martinez roept deze Rode Duivels op, één grote verrassing

Martinez roept deze Rode Duivels op, één grote verrassing
Vrijdag 16 maart 2018 - 12:03   I  

Roberto Martinez heeft vrijdagmiddag om 12 uur zijn selectie voor de aankomende interlandperiode bekendgemaakt. De Rode Duivels nemen het op dinsdag 27 maart op tegen Saudi-Arabië. Hieronder vind je de volledige selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd terug.

In het verdedigende compartiment zorgde Martinez niet meteen voor verrassingen. Voor Brandon Mechele (Club Brugge) bleek het nog wat te vroeg, de bondscoach behoudt het vertrouwen in Laurent Ciman en Dedryck Boyata. Leander Dendoncker blijft ondanks zijn mindere periode bij Anderlecht in de selectie.

Op het middenveld is Radja Nainggolan terug. Een verrassing? Een kleine. Al kon Martinez stilaan niet meer om de middenvelder – en sterkhouder – van AS Roma heen. Anthony Limbombe bekroont zijn goede prestaties bij Club Brugge met een eerste oproeping. Hij mag zich straks bewijzen.

Geen Benteke

Wat in de voorlinie meteen opvalt, is de afwezigheid van Christian Benteke. De aanvaller is bij Crystal Palace bezig aan een dramatisch seizoen en behoort niet eens tot de selectie. Spitsen als Michy Batshuayi, Romelu Lukaku en Divock Origi krijgen de voorkeur op Big Ben. Martinez verwoordde de afwezigheid van Benteke als een tactische keuze, maar het is duidelijk dat er meer aan de hand is.

Poll: Is dit een goede selectie?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024