'Deze 4(!) spelers van Club Brugge mogen hopen een selectie straks'

'Deze 4(!) spelers van Club Brugge mogen hopen een selectie straks'
Vrijdag 16 maart 2018 - 08:51   I  

Straks maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië. Voor heel wat Belgische voetballers wordt het de laatste kans om zich nog snel te bewijzen met het oog op het WK. Bij Club Brugge, de leider in de Jupiler Pro League, lopen alvast heel wat potentiële Rode Duivels rond.

Volgens Het Nieuwsblad zijn er maar liefst vier spelers van Club die straks mogen hopen als ze de selectie op hun smartphone bekijken. Het zou zowel voor de spelers als voor Club Brugge een mooie beloning zijn voor het knappe seizoen.

Brandon Mechele

Het zou wat zijn als Martinez straks Brandon Mechelen plots Rode Duivel maakt. Aan het begin van dit seizoen werden er nog heel wat vraagtekens geplaatst bij de verdedigers. In Brugge waren ze zelfs niet zeker dat hij wel goed genoeg was voor Club, maar Leko gaf hem het volle vertrouwen. Terecht zo blijkt nu, want de 25-jarige Belg is een absolute sterkhouder in de Brugse defensie.

Toby Alderweireld heeft nog maar net de trainingen hervat en speelde nog niet, Christian Kabasele is onbeschikbaar en Dedryck Boyata is nog maar net weer fit. Van die onzekerheden kan Bran­don Mechele profiteren. Zeker nu Leander Dendoncker een moeilijke periode doormaakt bij Anderlecht. (Het Nieuwsblad)

Hans Vanaken

Wellicht de beste voetballer van blauw-zwart, Hans Vanaken. Met zijn vista en techniek is hij de onbetwiste spelverdeler van Club Brugge. Begin dit seizoen werd hij nog vaak op de bank gezet door Ivan Leko, maar nu is de middenvelder de eerste naam die Leko op het wedstrijdblad zet. Het enige probleem is wellicht dat de concurrentie moordend is op zijn positie.

Dion Cools

Een positie waar Martinez wél een doublure nodig heeft is op de rechterflank. Thomas Meunier, ex-Club Brugge, loopt normaal gezien de hele flank op en af. Martinez heeft echter weinig alternatieven op die rechterflank en Cools is aan een uitstekend seizoen bezig. Cools is bovendien nog erg jong en kan voor de toekomst misschien wel belangrijk worden.

Anthony Limbombe

Rond één naam kan je niet heen, die van Anthony Limbombe. De linkerflankspeler speelt een dijk van een seizoen en bovendien loopt er momenteel een vacature voor de linkerflankpositie. Met zijn flitsen zou hij de Rode Duivels misschien wel heel wat diensten kunnen bewijzen. Zijn grootste troef: hij heeft het profiel dat het meest geschikt is voor de rol op de linkerflank. Minder aanvaller dan Carrasco, minder verdediger dan Jordan Lukaku. (Het Nieuwsblad)

 

 

Poll: Wie verdient volgens u een kans?

TAGS  I  Club Brugge  I   Rode Duivels

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024